Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚΕΔΕ: Αναγκαία η υλοποίηση υποδομών και δράσεων για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας
Περιφέρεια

ΚΕΔΕ: Αναγκαία η υλοποίηση υποδομών και δράσεων για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας

Με πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη ξεκινούν μια σειρά από δράσεις που θα έχουν ως κεντρικό στόχο τη χαρτογράφηση των αιτημάτων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι.

Ο τουρισμός αποτελεί τη ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας. Για το λόγο αυτό η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων προκειμένου να συμβάλει καθοριστικά προς τη βελτίωση των υποδομών και των παρερχόμενων υπηρεσιών.

Προς την κατεύθυνση αυτή θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε έναν από τους κεντρικούς πυλώνες, τον τουρισμό κρουαζιέρας.

Με πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη ξεκινούν μια σειρά από δράσεις που θα έχουν ως κεντρικό στόχο τη χαρτογράφηση των αιτημάτων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι. Η χαρτογράφηση αυτή θα επιτρέψει στη συνέχεια να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωσης των υποδομών και των δράσεων διεθνούς προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Πατούλης, “η ΚΕΔΕ καταρτίζει ένα συγκεκριμένο σχέδιο στο οποίο θα υπάρχουν όλα τα αναγκαία βήματα και οι προτεραιότητες που θα συμβάλουν στην υλοποίηση των δράσεων στήριξης των βασικών πυλώνων ανάπτυξης του Τουρισμού Κρουαζιέρας, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και προβολής”.

Τις βασικές θέσεις της αυτοδιοίκησης ανέπτυξε ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης κατά τη συνεδρίαση της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας. Η Επιτροπή συνεδρίασε τη Τετάρτη 27 Ιουλίου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Ο κ. Δαμουλάκης μετέφερε στα μέλη της Επιτροπής το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του προέδρου της ΚΕΔΕ για τον τουρισμό που σύντομα θα υλοποιηθεί με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Ειδικά δε για το θέμα της κρουαζιέρας, με απόφαση του κ. Πατούλη, θα αποσταλεί ενημερωτικό σημείωμα προς όλους τους δήμους ζητώντας προτάσεις τόσο για την ανάπτυξη και τη βελτίωση των υποδομών των λιμένων όσο και για την προβολή της ειδικής αυτής μορφής τουρισμού διεθνώς.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024