Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΝέα θεματικά δρομολόγια 'Round the World' από τη Star Alliance
Αερομεταφορές

Νέα θεματικά δρομολόγια 'Round the World' από τη Star Alliance

Οι ναύλοι Round the World αποτελούν γενικά μια οικονομικότερη λύση σε σχέση με την αγορά μεμονωμένων εισιτηρίων απλής μετάβασης από ξεχωριστές αεροπορικές εταιρείες για την κάλυψη του ίδιου δρομολογίου.

Η παροχή μιας ευρείας γκάμας επιλογών Round the World ναύλων για τους επιβάτες που ταξιδεύουν ανά τον κόσμο, είναι κάτι που μόνο μια παγκόσμια συμμαχία αερομεταφορέων μπορεί να προσφέρει. Η Star Alliance, η μακροβιότερη συμμαχία αερομεταφορέων σε ολόκληρο τον κόσμο, διαθέτει μακρά παράδοση σε αυτόν τον τομέα, προσφέροντας Round the World ναύλους εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία. Αξιοποιώντας την πολυετή αυτή εμπειρία της, η συμμαχία έρχεται σήμερα να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων Round the World που προσφέρει, με την προσθήκη θεματικών δρομολογίων. Πέρα από τη δυνατότητα διαμόρφωσης των δικών τους διαδρομών, οι επιβάτες μπορούν πλέον να επιλέγουν τη διαδρομή που τους ενδιαφέρει μέσα από μια σειρά θεματικών δρομολογίων Round the World. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα εξής: «World Food», «World Wonders», «Architecture Hotspots», «Nature Trail», «Aquatic Wonders», «Ramsar Wetlands», «Natural Wonders», «Great Hotels», «Sports Hotspots», «Wine Tasting», «Romantic Journey» και «Luxury Lifestyle». Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.
 
Προκειμένου να διευκολυνθεί η πραγματοποίηση κρατήσεων για τα νέα αυτά εμπνευσμένα δρομολόγια, το online εργαλείο κρατήσεων «Star Alliance Book & Fly» για τους Round the World ναύλους ανανεώθηκε, παρέχοντας πλέον στους επιβάτες τη δυνατότητα να επιλέγουν, το πλησιέστερο αεροδρόμιο στον τόπο κατοικίας τους, ως αφετηρία για το θεματικό δρομολόγιο της επιλογής τους. Παράλληλα, οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν ακόμη περισσότερο το δρομολόγιο ανάλογα με τις προσωπικές τους ταξιδιωτικές ανάγκες προσθέτοντας, αφαιρώντας ή αλλάζοντας προορισμούς.
 
Το εργαλείο «Star Alliance Book & Fly» διατίθεται στην ιστοσελίδα της Star Alliance και συγκεκριμένα εδώ ενώ είναι διαθέσιμο στα αγγλικά, τα γερμανικά και τα ιαπωνικά. Επιπλέον, επιτρέπει στους επιβάτες να σχεδιάζουν τα ταξίδια τους με τους ναύλους Round the World από το σπίτι τους, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες τον χρόνο. Οι επιβάτες μπορούν επίσης να μοιράζονται τα σχέδιά τους για το ταξίδι τους με άλλους χρήστες μέσω της ενσωματωμένης λειτουργίας κοινωνικής δικτύωσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κράτησης για όλες τις πτήσεις, τα ηλεκτρονικά εισιτήρια μπορούν να εκδοθούν απευθείας μέσω του online εργαλείου. Εναλλακτικά, οι επιβάτες μπορούν να απευθύνονται σε οποιαδήποτε από τις εταιρείες-μέλη της Star Alliance ή σε κάποιο ταξιδιωτικό πρακτορείο για την κράτηση και έκδοση εισιτηρίων με ναύλους Round the World.
 
Οι ναύλοι Round the World αποτελούν γενικά μια οικονομικότερη λύση σε σχέση με την αγορά μεμονωμένων εισιτηρίων απλής μετάβασης από ξεχωριστές αεροπορικές εταιρείες για την κάλυψη του ίδιου δρομολογίου. Οι ναύλοι διαφοροποιούνται από αγορά σε αγορά, καθώς και ανάλογα με τη συνολική απόσταση του ταξιδιού και την κατηγορία θέσης. 
 
Όσον αφορά στην απόσταση, οι επιβάτες μπορούν να διαμορφώσουν το προσωπικό τους δρομολόγιο που θα καλύπτει έως 26.000, 29.000, 34.000 ή 39.000 μίλια. Για την καλύτερη κατανόηση αυτών των επιπέδων, σημειώνεται ότι η περιφέρεια της γης στον Ισημερινό είναι περίπου 24.901 μίλια.
 
Οι επιβάτες μπορούν να διαμορφώσουν τις δικές τους διαδρομές εντός του μέγιστου ορίου μιλίων που προσφέρει το επιλεγμένο επίπεδο ναύλων. Το ταξίδι πρέπει να ξεκινά και να ολοκληρώνεται στην ίδια χώρα και να είναι προς μία κατεύθυνση, προς ανατολικά ή δυτικά, ενώ επιτρέπονται μικρές παρεκκλίσεις από τη γενική κατεύθυνση εντός της ίδιας ηπείρου. Οι επιβάτες πρέπει να διασχίσουν από μία φορά τόσο τον Ατλαντικό όσο και τον Ειρηνικό ωκεανό. 
 
Πρέπει να πραγματοποιούνται στάσεις διάρκειας τουλάχιστον 24 ωρών σε 3 τουλάχιστον πόλεις και το δρομολόγιο μπορεί να περιλαμβάνει συνολικά έως 15 στάσεις. Σε ορισμένους ναύλους στην Οικονομική Θέση, ο μέγιστος αριθμός στάσεων ανέρχεται σε πέντε.
 
Οι ναύλοι Round the World της Star Alliance διατίθενται για εισιτήρια First Class, Business Class, Premium Economy Class ή Economy Class και, ανάλογα με τον εκάστοτε ναύλο, οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν να ταξιδέψουν για έως 6 ή 12 μήνες. 
 
Τα παιδιά ηλικίας από 2 έως 11 ετών πληρώνουν το 75% της αξίας του ναύλου ενηλίκων, ενώ τα βρέφη κάτω των 2 ετών που δεν καταλαμβάνουν θέση πληρώνουν το 10% του ναύλου των ενηλίκων.
 
Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με ναύλους RTW της Star Alliance μπορούν κατά κανόνα να συγκεντρώνουν μίλια σε οποιοδήποτε από τα προγράμματα τακτικών επιβατών που προσφέρονται από τις αεροπορικές εταιρείες που είναι μέλη της Star Alliance. Τα μίλια που συγκεντρώνονται συνυπολογίζονται για την αναβάθμιση σε επίπεδο Gold και Silver στην Star Alliance και μπορούν να εξαργυρωθούν με δωρεάν πτήσεις, αναβαθμίσεις κατηγορίας θέσης, διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία κλπ.
 
Ο ναύλος Round the World της Star Alliance έχει αναδειχθεί στον πιο δημοφιλή ναύλο μεταξύ των επτά κατηγοριών ναύλου που προσφέρει η Star Alliance. Περισσότεροι από τους μισούς επιβάτες που ταξιδεύουν με ναύλους Round the World επιλέγουν Business Class, πάνω από το ένα τρίτο των επιβατών επιλέγουν Economy Class και περίπου 8% First Class.
 
Ακολουθήστε τους bloggers της Star Alliance στο ταξίδι τους ανά τον κόσμο
Στο πλαίσιο της κυκλοφορίας των νέων θεματικών δρομολογίων Round the World, η Star Alliance επέλεξε επτά travel bloggers, καθένας από τους οποίους θα ταξιδέψει σε ένα θεματικό δρομολόγιο και θα καταγράψει τις εμπειρίες του. Τι θα λέγατε, λοιπόν, να ακολουθήσετε τον Mark Wiens στη γαστρονομική του περιήγηση ανά τον κόσμο ή τη Megan και τον Mike Jerrard στη ρομαντική τους περιπλάνηση; Εξερευνήστε τον μαγευτικό κόσμο του βυθού με τον Justin Carmack ή ακολουθήστε τον Scott Eddy στο ταξίδι του στον κόσμο του κρασιού στις έξι ηπείρους. Ο Michael Schulz φωτογραφίζει αρχιτεκτονικά αριστουργήματα ανά την υφήλιο, ενώ η Karen Day κάνει ένα διάλειμμα από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις και ξεκινάει το δικό της gap year για να εξερευνήσει τον κόσμο. Τέλος, μην παραλείψετε να δείτε ποια θαύματα του κόσμου επέλεξε να εξερευνήσει η Oneika-the-Traveller στο πλαίσιο του θεματικού δρομολογίου «World Wonders». Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.


Στη φωτογραφία (δεξιόστροφα): O κ. Justin Carmack, ο Mike και η Megan Jerrard, η κ. Oneika Raymond, ο κ. Michael Schulz, η κ. Karen Day, ο κ. Mark Wiens και ο κ. Scott Eddy.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024