Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤο μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο ετοιμάζεται για την παρθενική του πτήση
Αεροπορία

Το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο ετοιμάζεται για την παρθενική του πτήση

Το Airlander 10 είναι ένα υβρίδιο αερόπλοιου – αεροπλάνου και βρίσκεται στο μεγαλύτερο υπόστεγο της Βρετανίας, στο αεροδρόμιο Κάρντινγκτον.

Το Airlander 10, το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο, βγήκε για πρώτη φορά από το υπόστεγό του στο Bedfordshire της Αγγλίας το Σάββατο 6 Αυγούστου, και αναμένεται σχετικά σύντομα να πραγματοποιήσει την παρθενική του πτήση. Το Airlander 10 είναι ένα υβρίδιο αερόπλοιου – αεροπλάνου και βρίσκεται στο μεγαλύτερο υπόστεγο της Βρετανίας, στο αεροδρόμιο Κάρντινγκτον. Έχει μήκος 92 μέτρα και, σύμφωνα με το BBC, μόλις ίσα που χώρεσε να περάσει από την πύλη του υπόστεγου, για να μπορέσει να ρυμουλκηθεί στον χώρο προορισμού του.
 
Επρόκειτο για την πρώτη δημόσια εμφάνιση του αεροσκάφους, που έχει λάβει το όνομα του από την σύζυγο του επιχειρηματία Φίλιπ Γκουΐν, «Martha Gwyn». Το Airlander 10 είναι κατά 18 μέτρα πιο μακρύ από τα μεγαλύτερα επιβατηγά αεροσκάφη και είναι υπό ανάπτυξη από την HAV (Hybrid Air Vehicles) εδώ και εννιά χρόνια.
 
Το αξίας 25 εκατομμυρίων λιρών αεροσκάφος, που έχει προκαλέσει αίσθηση λόγω του σχήματός του, είναι «φιλικό» προς το περιβάλλον, καθώς αποτελεί εν μέρει αερόπλοιο (γεμάτο με αδρανές ήλιο). Επίσης, το αεροδυναμικό του σχήμα σημαίνει ότι μπορεί να «παράξει» ανύψωση σαν φτερό αεροσκάφους. Θα είναι τέλος ικανό να προσγειωθεί σε κάθε είδους επιφάνεια, όπως στην ξηρά, τον πάγο, ακόμη και το νερό.
 
Σύμφωνα με την Telegraph, το σκάφος μπορεί να παραμείνει εν πτήσει για περίπου πέντε ημέρες για επανδρωμένες αποστολές, πιάνοντας ταχύτητες 144 χλμ/ώρα και φτάνοντας σε ύψος 20.000 ποδών. Μπορεί να μεταφέρει φορτίο 10 τόνων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών, από μεταφορά φορτίων και επιβατών μέχρι παρακολούθηση, τηλεπικοινωνίες κ.α.
 
Το Airlander 10 αναμένεται να είναι ένα υπόδειγμα της καινοτομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, και ήδη συμπεριλαμβάνεται στην καμπάνια προβολής της δύναμης του αεροπορικού στόλου του Ηνωμένου Βασιλείου, και της καινοτομίας των μηχανικών κατασκευών της χώρας. Όσο πλησιάζει η ώρα της πρώτης πτήσης του Airlander, το ενδιαφέρον του κοινού μεγαλώνει, πράγμα που μπορεί να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της αεροπορίας καθώς επίσης και νέα ανοίγματα στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.
 
Το επόμενο βήμα είναι να εξασφαλιστεί πως η βρετανική κυβέρνηση εγκρίνει μια τέτοια δοκιμή, προκειμένου να αποδείξει τη δύναμη του καταπληκτικού αυτού αεροσκάφους στον κόσμο και να εξασφαλίσει κάποιες προσοδοφόρες εξαγωγές.
 
Η Hybrid Air Vehicles που έχει κατασκευάσει το Airlander 10, στοχεύει προτού δώσει το αεροσκάφος στην αγορά το 2018, να ολοκληρώσει μια διαδικασία ελέγχων που περιλαμβάνει 200 ώρες πτήσεων στο πρωτότυπο, έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα. 
 
Ο τεχνικός διευθυντής της εταιρίας, Mike Durham, δήλωσε, “Οι δοκιμές στους κινητήρες, τις γεννήτριες και τα συστήματά του αεροσκάφους ολοκληρώθηκαν επιτυχώς, ενώ τώρα διεξάγονται δοκιμές εδάφους. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα που δούλεψε σκληρά για αυτό το αεροσκάφος και ανυπομονούμε όλοι για την τελική ευθεία των δοκιμών προτού πετάξει για πρώτη φορά το Airlander 10″.
 
Το πρόγραμμα αρχικά προοριζόταν για χρήση από τον αμερικανικό στρατό στο Αφγανιστάν, ωστόσο ακυρώθηκε λόγω περικοπών στον προϋπολογισμό για την άμυνα. Το Airlander έχει μεγαλύτερο μήκος από τα Airbus A380 και Boeing 747-8, αλλά και από το Antonov An-225, που είναι το μεγαλύτερο αεροσκάφος που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024