Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Θαλάσσιος τουρισμός

Ο Δήμος Παξών ζητά καλύτερες υποδομές για τα λιμάνια υποδοχής των τουριστικών σκαφών

Τατιάνα Ρόκου - 16 Αύγουστος 2016, 11:32

Παράπονα εκφράζουν τόσο όσοι ελλιμενίζονται στα τρία λιμάνια των Παξών, όσο και οι κάτοικοι των παραλιακών οικισμών του νησιού, λόγω ελλιπών υποδομών.


Ο Δήμος Παξών απέστειλε επιστολή προς τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας ζητώντας πίλαρ (κιβώτια ηλεκτρικής διανομής), αλλά και  παγκάκια, στα τρία λιμάνια του νησιού.

“Με το παρόν έγγραφο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι γινόμαστε δέκτες παραπόνων τόσο από όσους ελλιμενίζονται στα τρία λιμάνια των Παξών, αλλά και από τους κατοίκους των παραλιακών οικισμών. Τα παράπονα αφορούν σε ελλείψεις σε πίλαρ (κιβώτια ηλεκτρικής διανομής), αλλά και σε παγκάκια. Εκτιμούμε ότι πρέπει να τοποθετηθούν τρία πίλαρ στο λιμάνι του Γάιου και συγκεκριμένα στη θέση που προσδένουν οι θαλαμηγοί και το πλοίο της γραμμής. Επιπλέον, στο λιμάνι της Λάκκας πρέπει να τοποθετηθούν πέντε πίλαρ και στο λιμάνι του Λογγού δύο πίλαρ, ώστε να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες. Παράλληλα, θα πρέπει να τοποθετηθούν καλαίσθητα παγκάκια για τους πεζούς. Συνολικά, η εκτίμηση είναι ότι πρέπει να τοποθετηθούν 15 παγκάκια στον Γάιο, 10 στη Λάκκα και 5 στο Λογγό. Τέλος, θεωρούμε ότι σημαντικό να τοποθετηθούν δύο πυροσβστικοί κρουνοί στο λιμάνι του Γάιου, για λόγους ασφαλείας.

Η υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών στα λιμάνια αυξάνει τα έσοδα του ΟΛΚΕ, αλλά παράλληλα είναι νευραλγικής σημασίας για την οικονομία του νησιού μας. Επομένως, με διάθεση συνεργασίας, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες”.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top