Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤέσσερις νεκροί και τρεις τραυματίες από σύγκρουση τουριστικών σκαφών στην Αίγινα
Θαλάσσιος τουρισμός

Τέσσερις νεκροί και τρεις τραυματίες από σύγκρουση τουριστικών σκαφών στην Αίγινα

Ταχύπλοο σκάφος, άγνωστο για ποιο λόγο, εμβόλισε με ταχύτητα μεγάλη βάρκα (λάντζα) που είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή, όπου μετέφερε 20-25 παραθεριστές για να κάνουν το μπάνιο τους.

Τέσσερις νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός σύγκρουσης βάρκας που μετέφερε παραθεριστές με ταχύπλοο σκάφος που έγινε πριν από λίγο στην Αίγινα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες και όπως αναμεταδιδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η μεγάλη βάρκα (λάντζα) είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή, όπου μετέφερε 20-25 παραθεριστές για να κάνουν το μπάνιο τους. Στο ενδιάμεσο, όμως, ταχύπλοο σκάφος, άγνωστο για ποιο λόγο, εμβόλισε με ταχύτητα τη λάντζα η οποία ανατράπηκε και όλοι οι επιβάτες βρέθηκαν στη θάλασσα.

Επιτόπου έσπευσαν τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού, καθώς και αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα για να βοηθήσουν τους ναυαγούς.

Νεκροί είναι ο χειριστής του τουριστικού σκάφους, ένα κοριτσάκι 5 ετών και ο 44χρονος πατέρας του παιδιού. Ακόμη, άλλος ένας άνδρας, που εντοπίστηκε σε βάθος 20 μέτρων.

Μια 29χρονη Ουκρανή τουρίστρια έχει συντριπτικό κάταγμα στην αριστερή κάτω κνήμη και οι γιατροί του ΚΑΤ έδωσαν μάχη στο χειρουργείο, για να μην ακρωτηριστεί το πόδι. Ένας 16χρονος πάσχει από επαπειλούμενο αεραγωγό και τρεις ακόμη τραυματίες μεταφέρθηκαν άμεσα με ταχύπλοο από την Αίγινα στον Πειραιά και στη συνέχεια στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα από το Λιμενικό.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024