Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕπί 24ωρου βάσεως πλέον η λειτουργία του μετρό του Λονδίνου
Μεταφορές

Επί 24ωρου βάσεως πλέον η λειτουργία του μετρό του Λονδίνου

Η λειτουργία του μετρό του Λονδίνου επί 24ωρου βάσεως θεωρείται ότι θα συμβάλει σημαντικά στον τουρισμό της βρετανικής πρωτεύουσας. Εκτός από τους εργαζόμενους με βάρδιες, το νέο μέτρο περιμένουν ανυπόμονα κλαμπ, μπαρ και εστιατόρια.

Από αύριο, 20 Αυγούστου, το μετρό του Λονδίνου, από τα πλέον πολυσύχναστα στον κόσμο, θα λειτουργεί καθ’όλη τη διάρκεια του 24ωρου, όπως το μετρό σε Νέα Υόρκη, Σύδνευ και Βερολίνο. Η απόφαση είχε ληφθεί εδώ και καιρό, αλλά η εφαρμογή της είχε ανασταλεί εξαιτίας εργατικών διαφορών.

Η λειτουργία του μετρό επί 24ωρου βάσεως θεωρείται ότι θα συμβάλει σημαντικά στον τουρισμό της βρετανικής πρωτεύουσας. Σε αρχικό στάδιο η λειτουργία θα ξεκινήσει σε δύο από τις 11 συνολικά γραμμές, στις γραμμές Victoria και Central και μόνο τα Σαβββατοκύριακα. Υπάρχουν πλάνα για επέκταση του μέτρου και άλλες 5 γραμμές (όπως στις Jubilee, Northern και Piccadilly) με σκοπό να καλυφθεί και το αεροδρόμιο Heathrow, με συχνότητα δρομολογίων κάθε 10 λεπτά.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τη λειτουργία του μετρό, Transport for London, καθώς και ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, υποστηρίζουν ότι η επέκταση θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα συμβάλει και στην ανάπτυξη των διαφόρων υποστατικών που έχουν σχέση με την εστίαση και τον τουρισμό.

Η Transport for London αναμένει να μεταφέρει επιπλέον 200.000 άτομα κάθε βράδυ όταν ξεκινήσει η νέα υπηρεσία, από το μισό εκατομμύριο που χρησιμοποιεί ήδη καθημερινά το μετρό μετά τις 10 το βράδυ Παρασκευές και Σάββατα.

Ο David Leam της London First, ενός ομίλου επιχειρήσεων στη βρετανική πρωτεύουσα, υποστηρίζει ότι το νυχτερινό μετρό θα βοηθήσει το Λονδίνο να εξελιχθεί περαιτέρω ως μία πόλη που ζει όλο το 24ωρο, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας παντού, από τις τράπεζες έως τα “μπεργκεράδικα” (π.χ. τα μισά των καταστημάτων McDonald’s λειτουργούν σε 24ωρη βάση). “Θα μπορούσε έτσι να προσθέσει 77 εκατ. λίρες στερλίνες (100 εκατ. δολ.) το χρόνο στην “οικονομία της νύχτας” έως το 2029″, επισημαίνει.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024