Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αθλητικός τουρισμός

Ώθηση του αθλητικού τουρισμού από τους hi-tech Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020

Θοδωρής Κουμέλης - 23 August 2016, 13:18

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο το 2020 υπολογίζεται ότι θα επισκέπτονται το Τόκυο καθημερινά περισσότεροι από 920.000 θεατές.


Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Ιαπωνία έχει αυξηθεί σταδιακά τον τελευταίο καιρό, κυρίως λόγω της χαλάρωσης των απαιτήσεων βίζας και της υποτίμησης του γιεν. Ο στόχος της κυβέρνησης να πετύχει τα 20 εκατ. τουρίστες μέχρι το 2020 φαντάζει πολύ πιθανό σενάριο.

Ωστόσο, παίρνοντας άλλες χώρες ως μέτρο σύγκρισης, υπάρχουν ακόμη πολύ μεγάλα περιθώρια αύξησης του αριθμού των ξένων τουριστών στην Ιαπωνία και είναι πολύ πιθανό να προωθηθεί περισσότερο ο τουρισμός της χώρας, με την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκυο. Η εμπειρία από προηγούμενες χώρες υποδοχής δείχνει ότι το κλειδί για την επιτυχία είναι να επιτευχθεί μια διαρκής αύξηση του τουρισμού με την προώθηση τουριστικών πόρων σε εθνικό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, υπολογίζεται ότι θα επισκέπτονται το Τόκυο καθημερινά περισσότεροι από 920.000 θεατές και εκτός από την άμεση επίδραση που θα έχουν αυτοί στη χώρα, οι Αγώνες αναμένεται να επηρεάσουν αυξητικά τη γενικότερη οικονομία της Ιαπωνίας.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 στο Τόκυο θα συμβολίσουν την τεχνολογική πλευρά της πόλης -και θα προσελκύσουν πολλούς επισκέπτες για αυτό. Η Ιαπωνία είναι γνωστή παγκοσμίως για τις τεχνολογικές της καινοτομίες και έτσι οι διοργανωτές στοχεύουν να παρουσιάσουν τεχνολογικά σχέδια που θα ενισχύσουν την οικονομίας της χώρας και θα ενθουσιάσουν το κοινό.

Οι τουρίστες που θα μένουν δίπλα στο Ολυμπιακό Χωριό, στην περιοχή Odaiba του Τόκυο, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν, για παράδειγμα, να περάσουν το χρόνο τους με ρομπότ-βοηθούς, που θα τους προσφέρουν συμβουλές για την καλύτερη δυνατή μετακίνησή τους, το καλύτερο φαγητό και τις πιο διασκεδαστικές επιλογές στο Τόκυο.

Η ιαπωνική κυβέρνηση στοχεύει να τριπλασιάσει τα έξοδά της πάνω στην ρομποτική, ώστε οι επισκέπτες των Αγώνων να μπορούν να εμπιστεύονται τα ρομπότ όσο θα εμπιστεύονταν για την περιήγησή τους στην πόλη έναν άνθρωπο. Θα έχουν θέση σε ξενοδοχεία, αεροδρόμια και όπου αλλού θα είναι ικανά να παρέχουν στον επισκέπτη τις υπηρεσίες τους.
Οι τουρίστες δε θα έχουν κανένα πρόβλημα στη γλωσσική επικοινωνία, καθώς η Panasonic δημιουργεί μηχανισμούς μετάφρασης, που μπορούν να φορεθούν στο λαιμό των τουριστών. Η ιαπωνική εταιρεία Robot Taxi Inc. πειραματίζεται επίσης σε αυτόνομα οχήματα χωρίς οδηγό, με τα οποίο θα μετακινούνται οι επισκέπτες από στάδιο σε στάδιο.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top