Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΞενοδοχεία κατηγορούν την Expedia για 'δόλιο σχέδιο' παραπλάνησης των καταναλωτών
Online booking

Ξενοδοχεία κατηγορούν την Expedia για 'δόλιο σχέδιο' παραπλάνησης των καταναλωτών

Ο εισαγγελέας James Patterson ισχυρίζεται ότι η Expedia αγοράζει επίσης διαφημίσεις στην Google και στα Social Media μη συνδεδεμένων μαζί της ξενοδοχείων και στη συνέχεια εμφανίζει για αυτά μηδενική διαθεσιμότητα, ενώ κατευθύνει παράλληλα τους δυνητικούς πελάτες σε άλλα ξενοδοχεία που αναφέρονται στις δικές της ιστοσελίδες.

Ο κολοσσός του online travel Expedia κατηγορείται από μικρά, ανεξάρτητα ξενοδοχεία, για σχέδιο παραπλάνησης των καταναλωτών.

Ισχυρίζονται πως ιστοσελίδες που ανήκουν στην Expedia, όπως η Orbitz, η Trivago και η Hotels.com, διαφημίζουν με παραπλανητικό τρόπο τις ιδιοκτησίες τους, προκειμένου να προσελκύσουν τους ταξιδιώτες στα δικά τους site, έτσι ώστε να τους πείσουν εν τέλει να κάνουν κράτηση σε άλλα ξενοδοχεία.

Το πολύ μικρής δυναμικότητας (11 δωμάτια) ξενοδοχείο Buckeye Tree Lodge και και το “αδελφό” του ξενοδοχείο Sequoia Village Inn (με 10 δωμάτια), αμφότερα στην Καλιφόρνια, είναι οι μόνες ιδιοκτησίες που κατονομάζονται στη συλλογική αγωγή.

Κανένα από τα δύο δε σχετίζεται με την Expedia, αλλά ισχυρίζονται πως τα δωμάτιά τους διαφημίζονται από ιστοσελίδες που ανήκουν στην Expedia σε κάτι που αναφέρεται ως ένα “πονηρό, παραπλανητικό σχέδιο”.

Η καταγγελία επιδιώκει αποζημίωση λόγω ψευδών ισχυρισμών και παραβίαση του εμπορικού σήματος των ιδιοκτησιών, καθώς επίσης, σύμφωνα και με τον πολιτειακό νόμο της Καλιφόρνια, για “αθέμιτο ανταγωνισμό, ψευδή διαφήμιση και αδικαιολόγητο πλουτισμό”.

Ο εισαγγελέας James Patterson ισχυρίζεται ότι η Expedia αγοράζει επίσης διαφημίσεις στην Google και και στα Social Media μη συνδεδεμένων μαζί της ξενοδοχείων και στη συνέχεια εμφανίζει για αυτά μηδενική διαθεσιμότητα, ενώ κατευθύνει παράλληλα τους δυνητικούς πελάτες σε άλλα ξενοδοχεία, που βρίσκονται κοντά σε αυτά που έψαχναν οι πελατες και που αναφέρονται στις δικές της ιστοσελίδες.

“Η Expedia αναφέρει λανθασμένους αριθμούς τηλεφώνου για το Buckeye Tree Lodge και για άλλα ξενοδοχεία, ώστε να γίνει εκτροπή της κλήσης σε χειριστές της Expedia, οι οποίοι προσπαθούν να κλείσουν για τους καταναλωτές σε ξενοδοχεία του Ομίλου Expedia”, ανέφεραν τα ξενοδοχεία στην καταγγελία τους.

“Ακόμη χειρότερα, η Expedia στοχεύει στη συνέχεια διαφημίσεις στα Social Media με τελικό στόχο καταναλωτές που χρησιμοποιούν τα εμπορικά σήματα αυτών των ξενοδοχείων, ώστε να τους εκτρέψει σε ξενοδοχεία της Expedia. Πιστεύοντας ότι η Expedia τα αντιπροσωπεύει και εφόσον τους λέει ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα, οι πελάτες κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία που είναι όντως συνδεδεμένα με την Expedia. Και η απάτη ολοκληρώνεται”.

Οι Orbitz, Trivago και Hotels.com του Ομίλου Expedia χρεώνουν τα ξενοδοχεία με ένα παραπάνω ποσό όταν γίνεται κάποια κράτηση μέσω της ιστοσελίδας τους, δεν έχουν όμως καμία δικαιοδοσία να κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία που δεν ανήκουν στον όμιλο, όπως είναι τα Buckeye Tree Lodge και Sequoia Village Inn.

Η Expedia ανέφερε ότι όλες τις κατηγορίες διερευνούνται και το κατά πόσο έχουν τηρηθεί οι συνήθεις διαδικασίες. “Η αξία της αγοράς μας ως ένας δίκαιος και αποτελεσματικός τρόπος σύνδεσης μεταξύ ξενοδόχων και ταξιδιωτών είναι η Νο1 προτεραιότητάς μας” ανέφερε ο εκπρόσωπος της Expedia, Tarran Street.

Στη φωτογραφία, η αναζήτηση του Buckeye Tree Lodge, βγάζει 6η στη σειρά και τη σελίδα της Expedia, πλέον όμως, αν πατήσει κανείς εκεί, θα βγει σε μη υπαρκτό σύνδεσμο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024