Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileTripAdvisor: Αγώνας μετατροπής των επισκέψεων στο site σε κρατήσεις
Online booking

TripAdvisor: Αγώνας μετατροπής των επισκέψεων στο site σε κρατήσεις

Το κύριο πρόβλημα είναι ότι η παγκόσμια κυκλοφορία του προϊόντος κράτησης διαμονής instant booking της Trip Advisor είχε ως αποτέλεσμα λιγότερα έσοδα ανά δυνητικό πελάτη ξενοδοχείου. Με άλλα λόγια, οι καταναλωτές ξοδεύουν λιγότερα με την TripAdvisor αντί το ανάποδο, που ήταν και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το TripAdvisor μπορεί να είναι η πιο δημοφιλής ταξιδιωτική ιστοσελίδα στον κόσμο με 350 μοναδικούς επισκέπτες το μήνα, αλλά η πραγματική επιχείρηση διανύει δύσκολη περίοδο, με τα καθαρά έσοδα να ανέρχονται για τους πρώτους έξι μήνες του 2016 σχεδόν στα μισά από αυτά που ήταν το 2015: δηλαδή 62 εκατ. δολ. από 121 εκατ. δολ.

Ο πρόεδρος και ιδρυτής της, Steve Kaufer, προέτρεψε τους επενδυτές να κάνουν υπομονή: “Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε μέσα στο παιχνίδι, καθώς καθοδηγούμε την επιχείρησή μας έτσι ώστε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή ταξιδιωτική εμπειρία στους χρήστες”, είπε.

Το κύριο πρόβλημα είναι ότι η παγκόσμια κυκλοφορία του προϊόντος κράτησης διαμονής instant booking της TripAdvisor (που πλέον έχει ολοκληρωθεί) είχε ως αποτέλεσμα λιγότερα έσοδα ανά δυνητικό πελάτη ξενοδοχείου. Με άλλα λόγια, οι καταναλωτές ξοδεύουν λιγότερα με την TripAdvisor, αντί το ανάποδο, που ήταν και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα έσοδα από ξενοδοχεία του TripAdvisor για τους τρεις μήνες έως τις 30 Ιουνίου 2016, μειώθηκαν κατά 8% σε ετήσια βάση, ενώ τα προσαρμοσμένα προ φόρων κέρδη μειώθηκαν ακόμη περισσότερο, κατά 16%.

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Ernst Teunissen, δήλωσε ότι τα φτωχά αποτελέσματα αντανακλούν επίσης “το χαμηλότερο περιθώριο κέρδους από σημαντικές επενδύσεις που πραγματοποιούμε, στην επιδίωξη των βασικών πρωτοβουλιών μας”. “Αν και τα πρόσφατα γεγονότα δυσκολεύουν τις βραχυπρόθεσμες επιδιώξεις μας, το 2016 παραμένει μια σημαντική χρονιά, καθώς οδεύουμε προς τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κερδοφορία”, δήλωσε.

Τελευταία εξέλιξη που αφορά στην εταιρεία είναι ότι η TripAdvisor ανακοίνωσε ότι απέκτησε την εταιρεία Citymaps, με έδρα τη Νέα Υόρκη. Η Citymaps είναι μια πλατφόρμα “κοινωνικής χαρτογράφησης”, που επιτρέπει στους τουρίστες να ανακαλύψουν αμέτρητα σημεία ενδιαφέροντος και hot spots σε όλο τον κόσμο. Το site και η εφαρμογή κάνουν πολυ΄εύκολο για τους καταναλωτές να βρούν τα σημεία που τους ενδιαφέρουν, να πλοηγηθούν σε αστικούς προορισμούς και να μοιραστούν αγαπημένες τοποθεσίες με τους φίλους τους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024