Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΓεγονός η πρώτη προγραμματισμένη εμπορική πτήση των ΗΠΑ με προορισμό την Κούβα
Αερομεταφορές

Γεγονός η πρώτη προγραμματισμένη εμπορική πτήση των ΗΠΑ με προορισμό την Κούβα

Ύστερα από oλόκληρες δεκαετίες κοστοβόρων charter πτήσεων η νέα συμφωνία σημαίνει ότι έως και 110 εμπορικές πτήσεις μπορούν να πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση μεταξύ Κούβας και ΗΠΑ.

Η πρώτη προγραμματισμένη εμπορική πτήση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κούβας σε διάστημα περισσοτέρων των 50 χρόνων αναμένεται πραγματοποιήθηκε σήμερα, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην προσπάθεια της διακυβέρνησης Obama για τη δρομολόγηση εμπορικών και τουριστικών σχέσεων, με την Κούβα.

Η JetBlue Airways Corp, είναι η πρώτη μιας σειράς αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών που θα πετάει από το Fort Lauderdale στη Φλόριντα με προορισμό την Santa Clara, πόλη που βρίσκεται στην κεντρική Κούβα.

Μεταξύ των επιβατών, στο αεροσκάφος Airbus A320 των 150 θέσεων, ήταν ο Αμερικανός υπουργός Μεταφορών, Anthony Foxx, ο διευθύνων σύμβουλος της JetBlue, Robin Hayes, επίσης δημοσιογράφοι και φωτογράφοι (όπως ο Kerry Sanders του NBC), άλλοι αξιωματούχοι, αλλά και απλοί ταξιδιώτες.

Περισσότεροι από τους μισούς ταξιδιώτες, θα είναι κουβανικής καταγωγής, σε μία πτήση, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς της πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ, ανοίγει το δρόμο σε μια πρόκληση, καθαρού εμπορικού χαρακτήρα.

Ύστερα από oλόκληρες δεκαετίες κοστοβόρων charter πτήσεων η νέα συμφωνία σημαίνει ότι έως και 110 εμπορικές πτήσεις μπορούν να πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση μεταξύ Κούβας και ΗΠΑ.

Περίπου 161.000 Αμερικανοί -χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι Κουβανοί που επισκέφθηκαν συγγενείς τους- πραγματοποίησαν το ταξίδι το 2015, αύξηση 77% από τον προηγούμενο χρόνο σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, με τους ειδικούς στο χώρο των ταξιδιών να λένε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί περαιτέρω με τις διαδικτυακές κρατήσεις.

Στη φωτογραφία, ο διευθύνων σύμβουλος της JetBlue, Robin Hayes.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024