Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμια'Πάγωσε' η κίνηση στο αεροδρόμιο London City λόγω διαδήλωσης… στον αεροδιάδρομο
Αεροδρόμια

'Πάγωσε' η κίνηση στο αεροδρόμιο London City λόγω διαδήλωσης… στον αεροδιάδρομο

Όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Λονδίνου London City ακυρώθηκαν μετά από εισβολή διαδηλωτών στους διαδρόμους του αεροδρομίου γύρω στις 5:30 το πρωί.

Εννέα διαδηλωτές της κίνησης “Black Lives Matter UK” αλυσοδέθηκαν νωρίς το πρωί σε αεροδιάδρομο του London City, προκαλώντας εκτροπές πτήσεων και καθυστερήσεις.

Οι αρχές του αεροδρομίου ανέφεραν ότι οι εισερχόμενες πτήσεις εξετράπησαν σε άλλα αεροδρόμια. Οι εισερχόμενες πτήσεις προσγειώθηκαν στα αεροδρόμια του Southend και του Gatwick, ενώ ταυτόχρονα δεν αναχώρησε καμία πτήση από το London City από την ώρα της εισβολής έως και το μεσημέρι, οπότε και ξεκίνησαν και πάλι οι αφιξοαναχωρήσεις.

Η αστυνομία διερευνά το πως μπόρεσε η ομάδα των εννέα διαδηλωτών να εισέλθει στον αεροδιάδρομο, έχοντας ως πιθανότερες διόδους τον Τάμεση, είτε κολυμπώντας είτε χρησιμοποιώντας κάποια βάρκα.

Η Scotland Yard ανέφερε ότι οι αρχές του αεροδρομίου έκαναν προσπάθειες να διαπραγματευτούν με τους διαδηλωτές και περίμεναν τις Ειδικές Δυνάμεις για να μπορέσουν να σπάσουν τις αλυσίδες με τις οποίες είχαν δεθεί.

Η Black Lives Matter UK σε δήλώσή της αναφέρει: “Ενώ στο αεροδρόμιο του Λονδίνου μια μικρή αφρόκρεμα μπορεί να πετάξει προς όποιο προορισμό θέλει, μόνο το 2016 έχουν πεθάνει ή έχουν χαθεί 3.176 μετανάστες στη Μεσόγειο. Οι μαύροι είναι οι πρώτοι που πεθαίνουν, όχι οι πρώτοι που πετάνε, σε αυτήν την περίοδο της ρατσιστικής κρίση. Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πρόθυμο να βάλει ειδικές πτήσεις charter για να απομακρύνει τους μαύρους από τη χώρα που βρίσκονται βάσει της μεταναστευτικής τους κατάστασης”.

Kαι προσθέτει: “H δράση έγινε έτσι ώστε να αναδειχθούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στις ζωές των μαύρων σε τοπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ως η χώρα με τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν συμβολή στην παγκόσμια αλλαγή της θερμοκρασίας, το Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαιώνει ότι η κλιματική κρίση είναι μια ρατσιστική κρίση”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024