Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑύξηση 44% στις απευθείας κρατήσεις σε 220 ξενοδοχεία της HotelBrain και της Panadvert στο α' επτάμηνο 2016
Online booking

Αύξηση 44% στις απευθείας κρατήσεις σε 220 ξενοδοχεία της HotelBrain και της Panadvert στο α' επτάμηνο 2016

Για το πελατολόγιο της Panadvert, από 1η Ιανουαρίου 2016 μέχρι και 27 Ιουλίου που ολοκληρώθηκε η έρευνα, η αύξηση των απευθείας κρατήσεων μέσω των επίσημων ιστοσελίδων ήταν 40.72% ενώ ακόμη μεγαλύτερη είναι η αύξηση στο πελατολόγιο της Hotelbrain όπου η αύξηση ανέρχεται στο 46.90% για το αντίστοιχο επτάμηνο συγκριτικά με του περασμένου έτους.

Σημαντική αύξηση των απευθείας κρατήσεων μέσω της ιστοσελίδας του ξενοδοχείου εμφανίζουν 220 ξενοδοχεία, για τα οποία πραγματοποίησε έρευνα το Tμήμα Data Analysis της εταιρείας Online Marketing Panadvert, και σε συνεργασία με το Tμήμα Online Marketing της HotelBrain.

Το δείγμα των ξενοδοχείων αποτελείται από 150 ξενοδοχεία, στα οποία διαχειρίζεται το management η HotelBrain και 70 ξενοδοχεία που διαχειρίζεται το Online Marketing η Panadvert. Η μέση αύξηση σε όλο το δείγμα είναι 44% και αφορά στις απευθείας κρατήσεις (χωρίς τις ακυρωθέντες) μέσα από τα συστήματα κρατήσεων της επίσημης ιστοσελίδας των ξενοδοχείων.

Πιο συγκεκριμένα, για το πελατολόγιο της Panadvert, από 1η Ιανουαρίου 2016 μέχρι και 27 Ιουλίου που ολοκληρώθηκε η έρευνα, η αύξηση των απευθείας κρατήσεων μέσω των επίσημων ιστοσελίδων ήταν 40.72%  ενώ ακόμη μεγαλύτερη είναι η αύξηση στο πελατολόγιο της Hotelbrain όπου η αύξηση ανέρχεται στο 46.90% για το αντίστοιχο επτάμηνο συγκριτικά με του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με την Panadvert, από τις απευθείας κρατήσεις οι ξενοδόχοι γλιτώνουν προμήθειες προς τρίτους οι οποίες κυμαίνονται συνήθως σε ποσοστό 20% και κάποιες φορές φτάνουν το 30% κάτι το οποίο αυξάνει την κερδοφορία τους. Η απευθείας κράτηση των πελατών μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα αποτελεί επίσης όφελος και προς την ελληνική οικονομία εφόσον στις περισσότερες περιπτώσεις οι προμήθειες αυτές εκρέουν προς OTA’s τα οποία είναι επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Ο κ. Γιάννης Γιαννάτος, διευθύνων σύμβουλος της Panadvert ερωτηθείς για τα δεδομένα ανέφερε ότι “το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής δεν αντιπροσωπεύει τη γενική εικόνα των ελληνικών ξενοδοχείων. Αντίθετα απ’ότι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για το 2016, η γενικότερη εικόνα είναι αρνητική. Στα συγκεκριμένα ξενοδοχεία η επιμέλεια γίνεται από επαγγελματίες και διαφέρουν από αυτά που είναι αφημένα στην τύχη τους.

Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι όταν γίνεται οργανωμένη δουλειά με εξειδικευμένους συνεργάτες τα νούμερα λειτουργούν εμφανώς προς όφελος του ξενοδόχου ακόμη κι αν η χρονική συγκυρία δεν είναι η καλύτερη δυνατή”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024