Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑύξηση του προϋπολογισμού για τον τουρισμό στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
Περιφέρεια

Αύξηση του προϋπολογισμού για τον τουρισμό στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Πρόγραμμα για ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων και αφορά στη διαμόρφωση τοπικού τουριστικού προϊόντος, µε αναγνωρίσιμη τοπική ταυτότητα, στην προστασία και ανάδειξη του τοπικού φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος και στην αξιοποίηση των φυσικών και πολιτιστικών πόρων.

Εγκρίθηκε η πρόταση ένταξης και χρηματοδότησης 39 νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού 15.829.657,02 ευρώ από τη Συλλογική Απόφαση Έργων Περιφέρειας 401 (πρώην Ταμείο Μολυβιάτη) κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου στον Πύργο, προεδρεύοντος του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα.

Τα έργα αυτά αφορούν στην αποκατάσταση και ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών από τις πυρκαγιές του Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου του 2007 και θα υλοποιηθούν από τους Δήμους των πυρόπληκτων περιοχών.

Συνολικά για τις τρείς Περιφερειακές Ενότητες (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία) κατατέθηκαν προτάσεις για 52 έργα προϋπολογισμού 22.821.246,23 ευρώ και ειδικότερα:

  • για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, 48 προτάσεις έργων προϋπολογισμού 19.936.246,23 ευρώ, από τις οποίες αξιολογήθηκαν θετικά οι 36 με προϋπολογισμό 14.279.657,02 ευρώ,
  • για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, 2 προτάσεις έργων προϋπολογισμού 1.685.000 ευρώ, από τις οποίες αξιολογήθηκε θετικά η μία προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, και
  • για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, επίσης 2 προτάσεις έργων προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, οι οποίες και αξιολογήθηκαν θετικά.

Τα προτεινόμενα έργα είναι ώριμα προς δημοπράτηση και μετά τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου και την έγκριση της χρηματοδότησης από την Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού θα ξεκινήσει η υλοποίησή τους.

Κατά την ιδία συνεδρίαση εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή η αύξηση του Προϋπολογισμού και η Προκήρυξη του Υποπρογράμματος 3 “Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων” του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος που ανέρχεται πλέον στο ποσό των 3.220.342,98 ευρώ και αφορά στη διαμόρφωση τοπικού τουριστικού προϊόντος, µε αναγνωρίσιμη τοπική ταυτότητα, στην προστασία και ανάδειξη του τοπικού φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος και στην αξιοποίηση των φυσικών και πολιτιστικών πόρων.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, εκτός του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα, παρέστησαν οι αντιπεριφερειάρχες ΠΕ Ηλείας κ.κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ΠΕ Αχαϊας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος, Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας Χαράλαμπος Αριστειδόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος, Υποδομών και Δικτύων Ιωάννης Λύτρας, και Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος κα Αναστασία Τογιοπούλου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Κωσταριάς, Παναγιώτης Πλατανιάς, Κώστας Μητρόπουλος, Παρασκευή Βεργοπούλου, Γεωργία Παπαναγιώτου – Μαρτζάκλη και Ιωάννης Αρβανιτάκης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες κ.κ. Δημήτρης Καραβίδας (προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών), Λυκούργος Σταματελάτος (προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού), Μιχάλης Καλογερόπουλος (προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ηλείας) και Νικόλαος Γυφτάκης (προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας).

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024