Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΣΕΝΤ στις 21 Σεπτεμβρίου για την περικοπή των συντάξεων
ΠΑΣΕΝΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΣΕΝΤ στις 21 Σεπτεμβρίου για την περικοπή των συντάξεων

'Ο τελευταίος νόμος- τερατούργημα της κυβέρνησης, καταργεί όλους τους τρόπους υπολογισμού των συντάξεων που ίσχυαν μέχρι τώρα και εισήγαγαν ένα καινούργιο κατασκεύασμα, την περίφημη αναπροσαρμογή που πετσοκόβει τις κύριες συντάξεις και τις οδηγεί σε ευθεία πτώση, σε εξευτελιστικά επίπεδα ελεημοσύνης', τονίζει ο ΠΑΣΕΝΤ.

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 10:00 ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ) καλεί σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΕΤΕΑ (Επικουρικό ταμείο) στην όδο Φιλελλήνων 13-15 στο Σύνταγμα, σε διαμαρτυρία για τη μείωση των συντάξεων.

“Τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται ένα καταστροφικό σχέδιο εξολόθρευσης όλου του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και αφού λεηλάτησαν τους κόπους και τις εισφορές πολλών δεκαετιών από τα ασφαλιστικά μας ταμεία, τώρα πετσοκόβουν με δόσεις και τις συντάξεις μας”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΕΝΤ. “Η κυβέρνηση χωρίς ίχνος ντροπής, προχώρησε στη μείωση των επικουρικών συντάξεων που φτάνει ακόμη και 50%, αλλά το μαρτύριο δεν τελείωσε ακόμη, αφού οι περικοπές θα συνεχιστούν και σύμφωνα με τον νόμο 4387/16 που ψήφισε η κυβέρνηση, οι επικουρικές συντάξεις, με μαθηματική ακρίβεια θα εξαφανιστούν.

Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνόδευε το καταστροφικό αυτό νομοσχέδιο αναφέρονται ότι:

  • Το 2016 οι περικοπές των επικουρικών θα φθάσουν τα 174 εκατ. ευρώ (οι περικοπές που έγιναν )
  • Το 2017 οι περικοπές θα φτάσουν τα 291 εκατ. ευρώ
  • Το 2018 οι περικοπές θα φτάσουν τα 284 εκατ. ευρώ
  • Το 2019 οι περικοπές θα φτάσουν τα 277 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον νόμο-τερατούργημα, το κακό δε θα σταματήσει στις επικουρικές, αλλά θα βάλουν χέρι και στις κύριες συντάξεις. Έτσι, όσοι συνταξιοδοτηθούν από εδώ και πέρα θα πάρουν συντάξεις μειωμένες τουλάχιστον κατά 20% σε σχέση με τις μέχρι σήμερα καταβαλλόμενες συντάξεις.

Ο τελευταίος νόμος- τερατούργημα της κυβέρνησης, καταργεί όλους τους τρόπους υπολογισμού των συντάξεων που ίσχυαν μέχρι τώρα και εισήγαγαν ένα καινούργιο κατασκεύασμα, την περίφημη αναπροσαρμογή που πετσοκόβει τις κύριες συντάξεις και τις οδηγεί σε ευθεία πτώση, σε εξευτελιστικά επίπεδα ελεημοσύνης”.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: “Το θέμα των συντάξεων δεν είναι υπόθεση των συνταξιούχων μόνο, αλλά όλων των εργαζομένων για να βάλουμε ένα φρένο στην αφαίμαξη των κόπων και των εισφορών μας. Είναι υπόθεση των εργαζομένων να διεκδικήσουμε να πάρουμε αξιοπρεπή σύνταξη για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024