Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΔυστύχημα με ένα νεκρό και τέσσερις τραυματίες στο κρουαζιερόπλοιο Harmony of the Seas
Κρουαζιέρα

Δυστύχημα με ένα νεκρό και τέσσερις τραυματίες στο κρουαζιερόπλοιο Harmony of the Seas

Εικάζεται ότι το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια άσκησης, όταν μια σωστική λέμβος 'αποκολλήθηκε' και έπεσε στο νερό από το πλοίο, που είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Μασσαλίας.

Ένας νεκρός (42χρονος Φιλιππινέζος) και τέσσερις τραυματίες, όλοι μέλη του πληρώματος (τρεις Φιλιππινέζοι και ένας Ινδός) εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ήταν το αποτέλεσμα δυστυχήματος που συνέβη στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, “Harmony of the Seas”, όταν μια σωστική λέμβος “αποκολλήθηκε” από ύψος 10 μέτρων και έπεσε από το πλοίο που είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Μασσαλίας, στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, τα πέντε άτομα βρίσκονταν στο εσωτερικό της σωστικής λέμβου, η οποία για άγνωστο λόγο έπεσε από μεγάλο ύψος στο νερό, δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο λόγος για τον οποίο τα άτομα βρίσκονταν εντός της λέμβου, όμως εικάζεται ότι το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια άσκησης. Το πλοίο βρίσκεται στη Μασσαλία από την περασμένη Τρίτη, προερχόμενο από τη Μαγιόρκα.

Το τεράστιο πλοίο, μήκους 362 μέτρων, έκανε το παρθενικό του ταξίδι στις 29 Μαΐου και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει δυνολικά 8.000 επιβάτες και μέλη πληρώματος. Κόστισε περίπου 1 δισ. δολ. και διαθέτει 2.747 δωμάτια, 20 εστιατόρια, 23 πισίνες, θέατρο και καζίνο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024