Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΚαι σε ξενοδοχεία θα φιλοξενηθούν οι 2.000 πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στην Κρήτη
Περιφέρεια

Και σε ξενοδοχεία θα φιλοξενηθούν οι 2.000 πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στην Κρήτη

Οι περισσότεροι δήμαρχοι του νησιού εκτίμησαν και αποφάσισαν, πως το καλύτερο σενάριο είναι οι πρόσφυγες να φιλοξενηθούν σε σπίτια, αλλά και ξενοδοχεία, παρά να δημιουργηθούν ειδικές δομές.

Θετική απόφαση -κατά πλειοψηφία- για την προσωρινή φιλοξενία 2.000 προσφύγων στην Κρήτη, ελήφθη από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) του νησιού, που συνεδρίασε στο Ηράκλειο.

Στη συνεδρίαση, συμμετείχαν και βουλευτές του νησιού -πλην της ΝΔ, που είχαν δηλώσει με επιστολή τους από χθες ότι δε θα πάρουν μέρος- ο περιφερειάρχης Κρήτης και αντιπεριφερειάρχες.

Οι περισσότεροι δήμαρχοι του νησιού εκτίμησαν και αποφάσισαν, πως το καλύτερο σενάριο είναι οι πρόσφυγες να φιλοξενηθούν (από το Νοέμβριο κατά πάσα πιθανότητα) σε σπίτια, αλλά και ξενοδοχεία, παρά να δημιουργηθούν ειδικές δομές. Επίσης, συζητήθηκε η κατανομή των προσφύγων και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, με τους δημάρχους του νησιού να αποφασίζουν αναλογική κατανομή, με πληθυσμιακά κριτήρια.

Ακόμα, αποφασίσθηκε η συγκρότηση επιτροπής η οποία θα ζητήσει απαντήσεις σχετικά με το συνολικό ζήτημα και για όσα σημεία δεν έχουν αποσαφηνιστεί από την κυβέρνηση, ως προς το σχέδιο της φιλοξενίας προσφύγων.

Την επιτροπή αυτή συγκροτούν ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και οι δήμαρχοι Ηρακλείου κ.κ. Βασίλης Λαμπρινός, Χανίων Τάσος Βάμβουκας, Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης και Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024