Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι Βενετσιάνοι συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες κατά των τουριστών
Προορισμός

Οι Βενετσιάνοι συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες κατά των τουριστών

Η πόλη της Βενετίας προσελκύει πια έως 20 εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα τα καταστήματα να έχουν προσαρμοστεί στις ανάγκες των τουριστών για την αγορά σουβενίρ παρά να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των ντόπιων για αγαθά της καθημερινής ζωής στην πόλη.

Περίπου 500 κάτοικοι της Βενετίας πραγματοποίησαν πορεία στην πόλη, κρατώντας βαλίτσες πάνω από τα κεφάλια τους και με το σύνθημα στη διάλεκτο της Βενετίας “Ocio ae gambe che go el careo” (προσέξτε τα πόδια σας, περνάω με τη βαλίτσα μου”.

Η διαδήλωση διοργανώθηκε από τη νεοσχηματιζόμενη ομάδα Generation 90, μια ομάδα νέων ανθρώπων 20-30, που ανησυχούν για το πως επηρεάζεται η καθημερινή ζωή των Βενετσιάνων και το πως αυτή γίνεται ανυπόφορη από τον μαζικό τουρισμό.

Η Βενετία έχει μετατραπεί σε έναν κορεσμένο τουριστικά προορισμό, με χιλιάδες τουριστικά μαγαζάκια να έχουν εξοβελίσει άλλες επιχεριήσεις από τους δρόμους και με αποτέλεσμα την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων της πόλης, οι οποίοι προχώρησαν και σε πορεία διαμαρτυρίας.

Η πόλη της Βενετίας προσελκύει πια έως 20 εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα τα καταστήματα να έχουν προσαρμοστεί στις ανάγκες των τουριστών για την αγορά σουβενίρ παρά να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των ντόπιων για αγαθά της καθημερινής ζωής στην πόλη.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται επίσης για την εκτίναξη του κόστους των ενοικίων και εκδηλώνουν την αγανάκτησή τους διαδηλώνοντας στους δρόμους της πόλης. Καθημερινά καταφθάνουν πάνω από 60.000 επισκέπτες με κρουαζιερόπλοια ή με τρένα, ξεπερνώντας τον πληθυσμό της πόλης που είναι 55.000 κάτοικοι.

Οι ντόπιοι φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν τους τελευταίους κατοίκους της Βενετίας ως πραγματικής πόλης, όπου το να βρει κανείς σπίτι και δουλειά ή να κάνει βόλτα και να συνεχίσει τη ζωή του καθημερινά στους δρόμους ήταν κάποτε απλό.

“Δεν είμαστε εναντίον του τουρισμού γενικά, μόνο εναντίον του κακού τρόπου διαχείρισης όλα αυτά τα χρόνια” λέει ο Giampietro Gagliardi από την ομάδα Generation 90. “Εν μέρει, είναι και λάθος των Βενετσιάνων – υπήρχαν προειδοποιήσεις για δεκαετίες για τα αποτελέσματα του μαζικού τουρισμού, αλλά αγνοήθηκαν.

Περίπου το 65% των τουριστών που φτάνουν στην πόλη έρχονται μόνο για μία μέρα. Χρησιμοποιούν όλες τις υπηρεσίες και τις υποδομές, όπως τους κάδους σκουπιδιών και τις τουαλέτες, αλλά δεν φέρνουν πλούτο στην πόλη. Θέλουμε να ξεφύγουμε από τον μαζικό τουρισμό προς μία πιο ποιοτική τουριστική αγορά, όπου οι άνθρωποι θα παραμένουν για 4-5 μέρες”.

Στη σελίδα τους στο Facebook η Generation 90 λέει ότι θέλει να σταματήσει τον ξεπεσμό της Βενετίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024