Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ Google εγκαινιάζει την εξατομικευμένη εφαρμογή σχεδιασμού ταξιδιού, Google Trips
Τεχνολογία

Η Google εγκαινιάζει την εξατομικευμένη εφαρμογή σχεδιασμού ταξιδιού, Google Trips

Υπό την ονομασία Google Trips, η εφαρμογή -σε iOS και Android- διαθέτει ένα συνδυασμό δεδομένων από το Google Maps και συνεισφορές από άλλους ταξιδιώτες, προκειμένου να προσφέρει ένα εξατομικευμένο ταξιδιωτικό οδηγό που βοηθά τον χρήστη να παρακολουθεί τις ημερήσιες εκδρομές του, τις κρατήσεις, τα τουριστικά αξιοθέατα, τα εστιατόρια και πολλά άλλα.

Η Google εγκαινιάζει μια νέα εφαρμογή για κινητά, με στόχο να βοηθήσει τον καλύτερο προγραμματισμό των διακοπών, αλλά και των ταξιδιών γενικά – την Google Trips.

Ήταν ήδη γνωστό ότι η Google εργαζόταν πάνω σε μια εφαρμογή για ταξίδια, η οποία και δοκιμάστηκε ήδη φέτος μέσω της κοινότητας Google Local Guides. οι τοπικοί οδηγοί βοηθούν να βελτιωθεί το Google Maps και τα επιχειρηματικά δεδομένα, με σχόλια, διόρθωση λιστών και λήψη φωτογραφιών. Σε αντάλλαγμα, αποκτούν αποκλειστική πρόσβαση σε δοκιμή νέων προϊόντων και δυνατότητες της Google, όπως το Google Trips.

Η εφαρμογή δεν χρησιμεύει μόνο για συλλογή πληροφοριών – μπορεί επίσης να κάνει προτάσεις. Η Google λέει ότι το Google Trips μπορεί να υποδείξει στον χρήστη τα πιο ενδιαφέροντα πλάνα ημέρας και τα δρομολόγια για τις 200 μεγαλύτερες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι πληροφορίες βασίζονται στην πραγματικότητα σε ιστορικά δεδομένα επισκέψεων άλλων ταξιδιωτών, τα οποία η Google στη συνέχεια συμπεριέλαβε σε λίστες που περιλαμβάνουν τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα και μνημεία.

Εκτός από τα αξιοθέατα, η εφαρμογή μπορεί επίσης να παρακολουθεί κρατήσεις για πτήσεις, ξενοδοχεία, αυτοκίνητα και εστιατόρια, γεγονός που την καθιστά ανταγωνιστή του TripIt της Concur, καθώς και, σε κάποιο βαθμό, παρόμοιο με την επικείμενη εφαρμογή της Airbnb, Trips, που θα επικεντρωθεί στην παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών.

Αυτό που κάνει το Google Trips να ξεχωρίζει είναι ότι εκμεταλλεύεται την ικανότητα της Google να αξιοποιεί τα δεδομένα που έχει ο χρήστης αποθηκευμένα στο Gmail του, καθώς συγκεντρώνει αυτόματα τις κρατήσεις του από το email του και τις οργανώνει σε ταξίδια για λογαριασμό του.

Και ενώ η νέα εφαρμογή θα είναι χρήσιμη για τους τουρίστες, θα χρησιμεύσει επίσης ως ένα άλλο μέσο συλλογής στοιχείων για την ίδια την Google, που θα είναι έτσι σε θέση να αυξήσει τα δεδομένα των επιχειρηματικών καταχωρήσεών της στο Google Maps με τις πληροφορίες που συλλέγονται από την εφαρμογή και τους χρήστες της.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024