Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

ΝΔ: Τη μείωση των αεροπορικών τελών θα πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι

Θοδωρής Κουμέλης - 20 Δεκέμβριος 2001, 00:00

"Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, διότι με τη σύμβαση που υπέγραψε με την Χόχτιφ, η ΑΕ Αερολιμήν Αθηνών υποχρεώνεται, αντί να μειώσει τα απαγορευτικά αεροπορικά<...> τέλη, όπως εμείς εισηγηθήκαμε, να προβεί σε επιδότηση των Γερμανών, μέσω του Σπατόσημου, με ποσοστό 15% επιπλέον του νομίμου" δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΝΔ<.>

, Αθ. Χειμάρας αναφερόμενος στα μέτρα μείωσης του κόστους των αερομεταφορών, που εξήγγειλε ο κ. Χ. Βερελής.

Ο κ. Χειμάρας συμπλήρωσε "Δηλαδή, στην πραγματικότητα, θα πληρώσουν τη μείωση των τελών, οι επιβάτες και οι Έλληνες φορολογούμενοι. Αυτή η πράξη θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μικρή ανακούφιση των αεροπορικών εταιριών, αλλά την περαιτέρω μείωση του τουρισμού, αφού παραμένουν τα ακριβά εισιτήρια. Μετά τις γιορτές, η Νέα Δημοκρατία θα φέρει το θέμα στη Βουλή, διότι υπάρχουν στοιχεία πολύ σοβαρότερα που αφορούν το Σπατόσημο".

Από τη μεριά του  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πρωτόπαπας σχετικά με τις προοπτικές της Ολυμπιακής Αεροπορίας υπενθύμισε ότι οι συναρμόδιοι υπουργοί Χρ. Βερελής και Ν. Χριστοδουλάκης εξετάζουν την δεύτερη προσφορά που έχει υποβληθεί. Αν δεν κριθεί ικανοποιητική θα πρέπει να ενεργοποιηθούν εναλλακτικά σενάρια, τα οποία επίσης μελετώνται. Είναι φανερό, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι θα πρέπει να βρεθεί μία ικανοποιητική λύση και είναι αναμφίβολο ότι αυτή θα βρεθεί.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top