Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαFedHATTA: Η απεργία της ΠΝΟ είναι πλήγμα στην αξιοπιστία και την εικόνα μας ως τουριστικός προορισμός
Ακτοπλοΐα

FedHATTA: Η απεργία της ΠΝΟ είναι πλήγμα στην αξιοπιστία και την εικόνα μας ως τουριστικός προορισμός

Από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου έως και τις 6 το πρωί του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου, χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα μείνει η χώρα, λόγω της 48ωρης απεργίας που αποφάσισε στις 14/9, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία) έχει ανακοινώσει 48ωρη απεργία από την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου (6:00 π.μ.) έως το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου (6:00 π.μ.). Ήδη από τα τέλη του περασμένου Ιουλίου η ΠΝΟ είχε ζητήσει από τους ναυτεργάτες να βρίσκονται σε “πλήρη ετοιμότητα, ούτως ώστε συγκροτημένοι, οργανωμένοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν τη χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων που συνεχώς διογκώνεται και διαρκώς απειλεί την ίδια την επαγγελματική μας υπόσταση”. Προειδοποιούσε δε με κινητοποιήσεις, καλώντας το Υπουργείο Ναυτιλίας, τις αρμόδιες αρχές και την εργοδοτική πλευρά “να σταματήσουν να προκαλούν και να παραβιάζουν κάθε σχετική διάταξη που προστατεύει τους Έλληνες ναυτεργάτες”.
 
Η κινητοποίηση αυτή θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στα λιμάνια όλης της χώρας με μεγάλες καθυστερήσεις, αλλαγές και ακυρώσεις δρομολογίων, προειδοποιεί η FedHATTA.
 
“Καθώς η υψηλή τουριστική περίοδος είναι ακόμη σε εξέλιξη και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες είτε φτάνουν στη χώρα είτε θα βρίσκονται ήδη εδώ κατά τη διάρκεια της απεργίας, θα αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν στην αξιοπιστία και την εικόνα μας ως τουριστικός προορισμός, αλλά και την οικονομική ζημιά από τις αλλαγές που θα προκύψουν.

Υπάρχει ενδεχόμενο να χαθούν πτήσεις είτε άφιξης είτε αναχώρησης των τουριστών, όπου σε αυτήν την περίπτωση η οικονομική ζημιά είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί τα κόστη επιβαρύνουν τους καταναλωτές ενώ δε θα λείψουν και τα προβλήματα με την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων”, επισημαίνει η ομοσπονδία.

“Σε μια τουριστική περίοδο σαν τη φετινή που διαφαίνεται ότι θα φέρει θετικά αποτελέσματα και ότι θα επιτευχθεί και ο στόχος της επιμήκυνσής της, η παράλυση των μετακινήσεων των ταξιδιωτών αποτελεί πισωγύρισμα των τεράστιων προσπαθειών που έχουν καταβληθεί από όλους μας.

Πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας είναι ότι οι συνδικαλιστικές διεκδικήσεις δεν πρέπει να δυσχεραίνουν τις προσπάθειες επιβίωσης άλλων επαγγελματικών κλάδων και ειδικότερα του ευαίσθητου τομέα του τουρισμού που αποτελεί και εθνική υπόθεση.

Καλούμε λοιπόν τα αρμόδια υπουργεία και την ΠΝΟ να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα συνεννόησης και παράλληλα να διασφαλίσουν τις απαιτούμενες συνθήκες για την απρόσκοπτη ροή τουριστών, αντιλαμβανόμενοι το κοινό συμφέρον και τα οφέλη για τη χώρα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024