Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΕλληνο-Ρωσικό Συνέδριο για τον τουρισμό στο Ρέθυμνο
Συνέδρια

Ελληνο-Ρωσικό Συνέδριο για τον τουρισμό στο Ρέθυμνο

Οι εργασίες του συνεδρίου λαβμβάνουν χώρα χθες και σήμερα 25 και 26 Σεπτεμβρίου, στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, με τη συμμετοχή παραγόντων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και με διακεκριμένους ομιλητές και ειδικούς, από την Ελλάδα και τη Ρωσία.

Ελληνο-Ρωσικό Συνέδριο και Forum, με αντικείμενο τις τουριστικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, καθώς και τη θέση της Κρήτης στη ρωσική αγορά, διοργανώνουν ο Δήμος Ρεθύμνης, ο επίτιμος πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κ. Νίκο Δασκαλαντωνάκη και ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνης  υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 25-27 Σεπτεμβρίου 2016 και μετά την απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ρεθύμνης, σύμφωνα με την οποία η τιμώμενη συνεργαζόμενη στον τουρισμό χώρα θα είναι, φέτος, η Ρωσία

Οι εργασίες του συνεδρίου λαβμβάνουν χώρα χθες και σήμερα 25 και 26 Σεπτεμβρίου, στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, στο Ωδείο Ρεθύμνης στην αίθουσα “Παντελή Πρεβελάκη” και στο “Σπίτι του Πολιτισμού”, με τη συμμετοχή παραγόντων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και με διακεκριμένους ομιλητές και ειδικούς, από την Ελλάδα και τη Ρωσία.

Στο συνέδριο συμμετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού τόσο από την περιφέρεια της Κρήτης όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας καθώς και Ρώσοι παράγοντες και στελέχη ρωσικών τουριστικών οργανισμών και επιχειρήσεων, είτε ως εισηγητές είτε ως ενεργά συμμετέχοντες στο διάλογο που θα αναπτυχθεί με στόχο τη γνωριμία με τα δεδομένα της ρωσικής τουριστικής αγοράς, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την προώθηση σχέσεων συνεργασίας.

Κύρια επιδίωξη των διοργανωτών είναι να δοθούν ευκαιρίες και κίνητρα ανάπτυξης εμπορικών, αλλά και τουριστικών συνεργασιών που θα αποβούν ωφέλιμες για τους ισχυρούς πυλώνες ανάπτυξης της Κρήτης αλλά και της χώρας μας εν γένει, όπως ο τουρισμός, μέσω της επιδιωκούμενης αύξησης των Ρώσων επισκεπτών και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, ο πολιτισμός και το εμπόριο, μέσω της προώθησης ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στην ευρύτατη ρωσική αγορά.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών πραγματοποιείται και Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα τις “Δράσεις για τη βελτίωση των επιχειρηματικών σχέσεων” με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ενώσεων ξενοδόχων, τουριστικών γραφείων, ρωσικών Tour Operators, αεροπορικών εταιρειών και του ΕΟΤ.

Μεταξύ των θεμάτων που θα παρουσιασθούν είναι: “Οι Δεσμοί: Ιστορία, Πολιτισμός και Θρησκεία: Αρκάδι 150 Χρόνια – Επέτειος του Ολοκαυτώματος”, “Η Ρωσική παρουσία στο Ρέθυμνο”. “Η προβολή της Κρήτης στη Ρωσία”, “Οι ιδιαιτερότητες των Ρώσων τουριστών- Προτιμήσεις, Προϊόντα και Υπηρεσίες», “Οι Αερομεταφορές” σε τοπικό επίπεδο”, “Χειμερινός τουρισμός (12)= Το στοίχημα”, “Ρωσικές Επενδύσεις στην Κρήτη”, “Προσκυνηματικός – Θρησκευτικός Τουρισμός”, “Ιατρικός τουρισμός- Toυρισμός Υγείας”, “Πιστοποιημένα Κρητικά Προϊόντα” κ.ά.

Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ελεύθερνας που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, ενώ στο πλαίσιο του συνεδρίου θα βραβευτεί ο καθηγητής κ. Νικόλαος Σταμπολίδης από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ρεθύμνης.

Στο τέλος των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει τελετή βράβευσης Ρώσων Tour Operators από την Επιτροπή Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης.

Το συνέδριο είναι ανοικτό για το ενδιαφερόμενο κοινό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024