Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προσβάσιμος τουρισμός

ΣΕΤΚΕ: Kαλούμε Πολιτεία, φορείς και επιχειρηματίες να αναβαθμίσουν, ως εύκολα προσβάσιμο, το τουριστικό μας προϊόν

Τατιάνα Ρόκου - 26 Σεπτέμβριος 2016, 12:55

Σε μήνυμά του για την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (27/9), ο πρόεδρος του ΣΕΤΚΕ κ. Παναγιώτης Τοκούζης επισημαίνει ότι για 1 δισ. ανθρώπους παγκοσμίως, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 15% του πληθυσμού, που πάσχουν από κάποια μορφή αναπηρίας, τα ταξίδια και ο τουρισμός αποτελούν αν όχι μια πολυτέλεια απαγορευτική, σίγουρα μία δύσκολη διαδικασία.


Mε θεματική τον προσβάσιμο τουρισμό, η φετινή 37η επέτειος του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, αναδεικνύει την ανάγκη δημιουργίας των συνθηκών εκείνων, ώστε τα ταξίδια και οι κάθε μορφής υπηρεσίες της ευρύτερης τουριστικής βιομηχανίας να είναι εύκολα προσβάσιμες από όλους και ευπροσάρμοστες στις προσωποποιημένες ανάγκες του σύγχρονου, έμπειρου ταξιδιώτη.

Ο παγκόσμιος τουρισμός, σύμφωνα με δημοσιοποιημένα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, οδεύει προς νέο ρεκόρ φέτος, με τις διεθνείς τουριστικές αφίξεις το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου 2016 να εμφανίζονται αυξημένες κατά 5% ή κατά περίπου 18 εκατομμύρια, σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2015, φθάνοντας σε 348 εκατομμύρια.

“Σήμερα, περίπου 1,2 δισ. άνθρωποι ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, για 1 δισ. ανθρώπους παγκοσμίως, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 15% του πληθυσμού, που πάσχουν από κάποια μορφή αναπηρίας, τα ταξίδια και ο τουρισμός αποτελούν αν όχι μια πολυτέλεια απαγορευτική, σίγουρα μία δύσκολη διαδικασία”, αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΤΚΕ κ. Παναγιώτης Τοκούζης.

“Τα ταξίδια συνιστούν αναπόσπαστο μέρος της ζωής των ανθρώπων και έναν από τους πλέον διαδεδομένους τρόπους αναψυχής, ειδικά στον δυτικό κόσμο. Η προσβασιμότητα στα ταξίδια και τον τουρισμό είναι ευθύνη όλων όσοι συμμετέχουμε στην τουριστική - ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Με αφορμή, λοιπόν τον εορτασμό της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ως Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), καλούμε την Πολιτεία, τους φορείς, τους επιχειρηματίες και όλους όσοι εμπλέκονται στην τουριστική αλυσίδα, να εστιάσουμε στην αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος μας -καταλύματα, εστιατόρια, μεταφορές, υποδομές και εγκαταστάσεις-, με σκοπό, μεταξύ άλλων, να είναι εύκολα προσβάσιμο από όλους τους ταξιδιώτες.

Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο θα αναδείξουμε τις μοναδικές ομορφιές της χώρας μας, αλλά και τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τη φημισμένη, ελληνική φιλοξενία. Την οικεία φιλοξενία που χρόνια τώρα προσφέρουν οι επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων, μέσα από τις προσωποποιημένες υπηρεσίες που παρέχουν στους πελάτες τους, κάνοντάς τους να νιώθουν πραγματικά σαν στο σπίτι τους”.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top