Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις εναντίον τουριστών στη Βενετία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 27 September 2016, 13:32

Οι διαδηλώσεις από τους κατοίκους της Βενετίας βρίσκονται σε αύξηση τα τελευταία χρόνια, λόγω της ανησυχίας για τη ζημιά που προκαλείται από την αύξηση της κυκλοφορίας των κρουαζιερόπλοιων στην εύθραυστη πόλη, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα του κόσμου.


Εκατοντάδες διαδηλωτές στη Βενετία έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται για τις επισκέψεις των κρουαζιερόπλοιων στην πόλη, καθώς οι σχέσεις μεταξύ τουριστών και ντόπιων έχουν φτάσει στο ναδίρ.
 
Οι διαμαρτυρόμενοι, κουνώντας φωτοβολίδες χρησιμοποίησαν γόνδολες και μικρά σκάφη για να αποτρέψουν τα κρουαζιερόπλοια, συμπεριλαμβανομένου ενός σκάφους που ανήκει στην Thomson, από το να περάσουν από την λιμνοθάλασσα την Κυριακή.
 
Με κόρνες και φωτοβολίδες, οι διαδηλωτές κουνούσαν πανό που έγραφαν «No Big Ships» (όχι στα μεγάλα πλοία), καθώς το κρουαζιερόπλοιο Thomson Celebration έπλευσε μέσα στο κεντρικό κανάλι Giudecca στον διεθνή τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων.
 
Οι διαδηλώσεις από τους κατοίκους της Βενετίας βρίσκονται σε αύξηση τα τελευταία χρόνια, λόγω της ανησυχίας για τη ζημιά που προκαλείται από την αύξηση της κυκλοφορίας των κρουαζιερόπλοιων στην εύθραυστη πόλη, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα του κόσμου. 
 
Ωστόσο, οι τοπικές αρχές και οι ιδιοκτήτες των πλοίων αυτών αναφέρουν πως το πέρασμα αυτών των τεράστιων σκαφών παρέχουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε πολλούς ανθρώπους.

 
 
Κατά την περίοδο αιχμής, περίπου 30.000 επιβάτες κρουαζιεροπλοίων αποβιβάζονται καθημερινά στη Βενετία, οι οποίοι, όπως αναφέρουν οι ντόπιοι, τους καταστρέφουν την πόλη τόσο περιβαλλοντικά όσο και πολιτισμικά.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που διαμαρτύρονται οι Βενετοί για τα κρουαζιερόπλοια. Το 2013, υπήρχε μια νομοθεσία η οποία απαγόρευε σε πλοία άνω των 96.000 τόνων να περνούν από το κανάλι Giudecca. Επίσης ο αριθμός των μικρότερων σκαφών που μπορούσαν να διασχίσουν το κανάλι ανερχόταν σε πέντε την ημέρα. Ωστόσο, η νομοθεσία αυτή ανετράπη στα τέλη του 2015.
 
Οι ιδιοκτήτες των κρουαζιερόπλοιων ισχυρίζονται πως τα σκάφη τους προκαλούν μικρή ζημιά στα εύθραυστα παλάτια της Βενετίας, και ότι περίπου 5.000 οικογένειες στην Βενετία υποστηρίζονται από τον εισερχόμενο τουρισμό.
 
Ωστόσο, οι ντόπιοι φοβούνται πως η εισροή των επισκεπτών καταστρέφει το τοπικό περιβάλλον, καταστρέφοντας έτσι τον χαρακτήρα της Βενετίας.
 
Περίπου 22 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την Βενετία κάθε χρόνο, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά τους ντόπιους, λόγω του συνωστισμού που επικρατεί στα γραφικά σοκάκια της πόλης και της κυκλοφορίας των τουριστών στα κανάλια της πόλης. 

 

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top