Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

ΕΟΤ - ΣΕΠΟΣ: Άμεση προτεραιότητα τα συνέδρια

Θοδωρής Κουμέλης - 21 Δεκέμβριος 2001, 00:00

Η προώθηση του συνεδριακού τουρισμού, που αποτελεί μια από τις άμεσες προτεραιότητες του ΕΟΤ, συζητήθηκε χθες σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΕΟΤ<...> κ. Γιάννης Πατέλλης<.>

με εκπροσώπους του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίου με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Δημήτρη Μάντζιο.

Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Γιάννης Ευαγγέλου, με την ιδιότητα του μέλους του ΣΕΠΟΣ, συζητήθηκαν θέματα κατ' αρχήν που αφορούν στην ίδρυση Convention Bureaux και θέματα για την μεθοδευμένη προσέλκυση Συνεδρίων, ιδίως επιστημονικών, στην Ελλάδα.

Τονίσθηκε, ότι ο συνεδριακός τουρισμός προσφέρει ιδιαίτερες δυνατότητες στην Ελλάδα. Επίσης, εκτιμήθηκε ότι η χώρα μας, μπορεί να αναδειχθεί σε πόλο έλξης για το συνεδριακό τουρισμό λόγω των μεγάλων πλεονεκτημάτων της.

Οι πρόεδροι του ΣΕΠΟΣ και του ΗΑΤΤΑ εξεδήλωσαν την πλήρη εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του νέου προέδρου του ΕΟΤ και την πρόθεση για πλήρη συνεργασία.

Για την ανάπτυξη του Επιστημονικού Συνεδριακού Τουρισμού, ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Πατέλλης, απέστειλε πρόσφατα επιστολή προς τον υπουργό παιδείας κ. Πέτρο Ευθυμίου, με την οποία ζητεί τη συνδρομή του υπουργείου για τον συντονισμό στην προσέλκυση συνεδρίων, που οργανώνουν Πανεπιστήμια και Εκπαιδευτικά Ινστιτούτα.

Η προσπάθεια για άμεση προώθηση τόσο του Convention Bureau όσο και του συνεδριακού τουρισμού θα εξετασθεί εκ νέου την επόμενη Παρασκευή 28/12/01, όπου έχουν προσκληθεί οι εκπρόσωποι του ΗΑΤΤΑ, ΣΕΠΟΣ, ΣΕΟΕΣ, ΕΞΑ, Δήμος Αθηναίων, Δημοτική Επιχείρηση, Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top