Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιβάλλον

Το πρόβλημα της πλαστικής σακούλας στην Ελλάδα

Τατιάνα Ρόκου - 29 Σεπτέμβριος 2016, 11:37

Η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης ημερίδας συμπίπτει χρονικά με την είσοδο στην 'τελική ευθεία' των διαδικασιών για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 2015/720/ΕΕ στο ημεδαπό δίκαιο και τη μετάβαση στην 'επόμενη μέρα' της χρήσης πλαστικής σακούλας στη χώρα μας.


Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του προγράμματος, “Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες”, που υλοποίησε το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και η MOm Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Thalassa, διοργανώνεται ημερίδα με τίτλο “Το πρόβλημα της πλαστικής σακούλας στην Ελλάδα - Υφιστάμενη κατάσταση, προκλήσεις και καλά παραδείγματα” την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο ΟΛΠ (Ακτή Μιαούλη 10), στον Πειραιά.
 
Η εκδήλωση, που θα ξεκινήσει με μια απολογιστική ανασκόπηση του προγράμματος “Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες” και με τη δρομολόγηση των επόμενων βημάτων του, αναμένεται να συγκεντρώσει τη συμμετοχή φορέων με κρίσιμη προστιθέμενη αξία στην αποτύπωση του προβλήματος και την ανάδειξη των βέλτιστων προοπτικών αντιμετώπισής του, όπως επίσης και στην παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης σε επίπεδο κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας. Πιο συγκεκριμένα, στην ημερίδα θα συμμετάσχει ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πρόεδρος του ΕΟΑΝ κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος, εκπρόσωπος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και φορέων άμεσα εμπλεκομένων με τη διαχείριση της πλαστικής σακούλας. Παράλληλα, ο δήμαρχος Αλοννήσου, κ. Πέτρος Βαφίνης και εκπρόσωποι άλλων νησιωτικών περιοχών που έχουν, επίσης, εφαρμόσει πιλοτικές πολιτικές περιορισμού της πλαστικής σακούλας, θα εισφέρουν την εμπειρία τους, στη διάρκεια στρογγυλού τραπεζιού, με στόχο την παρουσίαση και ανταλλαγή των καλών πρακτικών που υιοθετούνται αλλά και  των προκλήσεων που προκύπτουν από την εφαρμογή τους.
 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης ημερίδας συμπίπτει χρονικά με την είσοδο στην “τελική ευθεία” των διαδικασιών για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 2015/720/ΕΕ στο ημεδαπό δίκαιο και τη μετάβαση στην “επόμενη μέρα” της χρήσης πλαστικής σακούλας στη χώρα μας, για καταναλωτές, επιχειρήσεις και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ως εκ τούτου, η εκδήλωση αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία συνάντησης, ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών, διαλόγου και εξεύρεσης κοινού τόπου, ώστε σύντομα η χώρα μας να εναρμονισθεί με τις ευρωπαϊκές πρακτικές, αλλά και την περιβαλλοντική αναγκαιότητα δραστικής μείωσης της συγκεκριμένης συσκευασίας, προσαρμόζοντας με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο το νομοθετικό της πλαίσιο και την καθημερινή πρακτική των πολιτών της.

 

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top