Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΔιεθνής προώθηση της ιδέας τουριστικών σχολών για επιχειρηματικά στελέχη – η αρχή έγινε στην Ισπανία
Τουριστική εκπαίδευση

Διεθνής προώθηση της ιδέας τουριστικών σχολών για επιχειρηματικά στελέχη – η αρχή έγινε στην Ισπανία

Το Fundacion Junipero Serra, με την υποστήριξη μεγάλων εταιρειών όπως οι Hotelbeds Group, Barcelo Group, Iberostar Hotels & Resorts, Riu Hotels & Resorts, Deloitte, Amadeus, Apple Leisure Group, Catenon και BBVA, ευθύνονται για την έναρξη ενός προγράμματος, προσανατολισμένο να ενοποιήσει τους διάφορους υποτομείς της τουριστικής αγοράς σε διεθνές επίπεδο.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού ανά τον κόσμο μπορούν πλέον να λένε ότι έχουν πλέον τις δικές τους, ειδικά σχεδιασμένες για αυτούς σχολές. Το JSF Travel & Tourism School είναι μία τέτοια σχολή, η οποία εξειδικεύεται στην εκπαίδευση διοικητικών στελεχών για την τουριστική και την ταξιδιωτική βιομηχανία, φτιαγμένη με στόχο να έχει μια διαρκή και θετική επίδραση στους ανθρώπους και τις εταιρείες που σχετίζονται με το συγκεκριμένο τομέα, που ευθύνεται για το 9,8% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Το Fundacion Junipero Serra, με την υποστήριξη μεγάλων εταιρειών όπως οι Hotelbeds Group, Barcelo Group, Iberostar Hotels & Resorts, Riu Hotels & Resorts, Deloitte, Amadeus, Apple Leisure Group, Catenon και BBVA, ευθύνονται για την έναρξη του προγράμματος αυτού, το οποίο είναι προσανατολισμένο να ενοποιήσει τους διάφορους υποτομείς της αγοράς σε διεθνές επίπεδο, μεγιστοποιώντας έτσι την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των φορέων της τουριστικής αγοράς από όλο τον κόσμο.

Για να πετύχει αυτόν τον στόχο, το JSF Travel & Tourism School έχει την υποστήριξη από δύο διάσημες διεθνώς τουριστικές σχολές, το IESE Business School και το The Wharton School, με τις οποίες σχεδίασε ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα διδασκαλίας. Ο εκπαιδευτικός αυτός οργανισμός θα ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στο 2017 με δυο φιλόδοξα προγράμματα, το Senior Executive Program for the Travel & Tourism Industry, το οποίο θα διεξάγεται από το IESE στη Νέα Υόρκη, το Χόνγκ Κόνγκ και τη Μαγίορκα, και το JSF / Wharton Travel & Tourism Innovation Program, που θα προσφέρεται στην Silicon Valley στο San Francisco. Με παρόμοιο τρόπο το Universia θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διασύνδεση με τα πανεπιστήμια και θα προσπαθήσει να προσελκύσει σπουδαστές με ταλέντο στον τουριστικό τομέα.

Ο Jaime Fluxa, πρόεδρος του JSF T&T School διαβεβαιώνει ότι “η σχολή αυτή έχει δημιουργηθεί με στόχο να γίνει ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τον τουριστικό κλάδο, τόσο σε ακαδημαϊκό (σπουδές και εκπαίδευση) επίπεδο, όσο και σε επίπεδο έρευνας και υποστήριξης για επαγγελματίες του τουρισμού, με την εγγύηση ότι προέρχεται μέσα από την ίδια την τουριστική βιομηχανία”. Ο Antonio Pena, διευθυντής του Business School, προσθέτει: “Η αποστολή μας είναι να προσελκύσουμε ταλέντα στον τομέα του τουρισμού και να τα αναπτύξουμε σε ένα πλαίσιο κοινωνικής ευθύνης, έχοντας θετική επίδραση πάνω στους ανθρώπους, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία. Επενδύουμε, ουσιαστικά, στο δικό μας ανρθωίνο δυναμικό”.

Ο Javier Abadia, σύμβουλος μάρκετινγκ του Grupo Barcelo, λέει: “Ο τομέας των τουριστικών επιχειρήσεων έχει δημιουργήσει αυτό το έργο με μεγάλο ενθουσιασμό και επικεντρώνεται σταδιακά ώστε να γίνει το διεθνές σημείο αναφοράς του τουριστικού τομέα, ενοποιώντας τους διαφορετικούς κλάδους που απαρτίζουν τη βιομηχανία μας. Ως εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου αλλά και ως εκπρόσωπος της τουριστικής βιομηχανίας, θα ήθελα να μεταδώσω την ικανοποίησή μας και τη μέγιστη δέσμευσή μας στο έργο του ιδρύματος”.

Για τρεις εντατικές εβδομάδες στη Νέα Υόρκη (Φεβρουάριος 2017), το Χόνγκ Κόνγκ (Απρίλιος 2017) και τη Μαγιόρκα (Ιούνιος 2017), στο πρόγραμμα Senior Executive Program for the Travel and Tourism Industry, θα παρευρεθούν πρωθυπουργοί, γενικοί διευθυντές, και εν ολίγοις ανώτερα διευθυντικά στελέχη μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις βασικές προκλήσεις του κλάδου, που υπάρχουν σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα, παγκοσμιοποίηση και ψηφιακή μεταβολή.

Από την άλλη μεριά, το πρόγραμμα JSF / Wharton Travel & Tourism Innovation θα διεξαχθεί για μια εβδομάδα και θα βασίζεται σε στρατηγικές διαχείρισης για την καινοτομία των τουριστικών επιχειρήσεων της Silicon Valley στο San Francisco. Τα άτομα που είναι υπεύθυνα για την τεχνολογία και τη διαχείριση καινοτομίας του κλάδου θα είναι οι πρωταγωνιστές της αλλαγής και των νέων αναδυόμενων επιχειρηματικών μοντέλων.

Το JSF Travel & Tourism School είναι ένα διεθνές και πολύ δυναμικό project. Οι ακαδημαϊκές ενέργειες θα γίνουν εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερη προοπτική στην αγορά, και όπου υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση από τους σπουδαστές. Οι πυλώνες πάνω στους οποίους βασίστηκαν τα προγράμματα αυτά είναι η ευελιξία και προσαρμογή της εμπειρίας του καθενός.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του JSF Travel & Tourism School, με τη συνεργασία του IESE, διοργανώνεται ήδη ένα φόρουμ στην Πανεπιστημιούπολη του IESE Business School στη Μαδρίτη, για την αντιμετώπιση των κύριων προκλήσεων της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας.

Σημαντικοί ομιλητές, όπως οι Simon Pedro Barcelo, πρόεδρος του Barcelo Group, Carmen Riu, γενική διευθύντρια  των RIU Hotels & Resorts, Sabina Fluxa, πρόεδρος και CEO των Iberostar Hotels & Resorts, Alejandro Zozaya, CEO του Apple Leisure Group, Fernando Cuesta, γενικός διευθυντής της Amadeus Espana, Fernando Alonso, επικεφαλής του BBVA Spain’s Corporate and Business Banking, Jorge Schoenenberger, επιχειρησιακός συνεργάτης της Deloitte’s Travel, Hospitality, Leisure & Transport industry (THLT), Javier Ruiz de Azcarate, CEO της Catenon και Franz Heukamp, πρύτανης του IESE Business School, θα συζητήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος και τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη του.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024