Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Παγκόσμιος τουρισμός

World Bridge Tourism: Η Ευρώπη προετοιμάζεται για περισσότερους Κινέζους τουρίστες

Θοδωρής Κουμέλης - 04 Οκτώβριος 2016, 14:54

Το πρόγραμμα 'World Bridge Tourism' των ETC και ETOA έχει ως στόχο να ενισχύσει τους τουριστικούς δεσμούς μεταξύ της Ευρώπης και της Κίνας. Πάνω από 12 εκατ. Kινέζοι έχουν επισκεφθεί ευρωπαϊκούς προορισμούς. Οι αριθμοί αυτοί πρόκειται να αυξηθούν κατά 50% μέχρι το 2020.


Σε συνέδριο που πρόκειται να γίνει στο Barbican Centre του Λονδίνου στις 3 Νοεμβρίου, η ETC (European Travel Commission) και ο ETOA (European Tourism Association) θα αποκαλύψουν τα σχέδιά τους για το νέο τους πρόγραμμα “World Bridge Tourism”, που θα υποστηριχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το πρόγραμμα αυτό θα περιλαμβάνει τη φιλοξενία 100 Ευρωπαίων προμηθευτών τουρισμού τον Μάιο του επόμενου έτους, οι οποίοι θα συναντηθούν με σημαντικό αριθμό Κινέζων Tour Operators εξερχόμενου τουρισμού. Το πρόγραμμα θα λάβει χώρα παράλληλα με την έκθεση ITB China στη Σαγκάη. Θα ακολουθήσει μια παρόμοια εκδήλωση στην ETOA Global European Marketplace το Νοέμβριο του 2017, όπου 100 Κινέζοι TOs θα συγκεντρωθούν για να συνομιλήσουν με μια εξέχουσα ομάδα Ευρωπαίων προμηθευτών.

Αυτά τα B2B συνέδρια θα υποστηριχθούν από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα έρευνας, αλλά και webinars, με στόχο την κατανόηση των αναγκών των Κινέζων τουριστών εντός της ευρωπαϊκής τουριστικής κοινότητας.

Το World Bridge Tourism θα είναι η εναρκτήρια δράση για μια σημαντική πρωτοβουλία που θα λάβει χώρα τον επόμενο χρόνο - που συμπίπτει επίσης και με τη χρονιά “EU – China Year of Tourism 2018”. Το γεγονός αυτό θα δώσει μεγάλη δημοσιότητα στην αυξανόμενη σημασία της Κίνας ως τουριστικής αγοράς, καθώς και στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις και τα πρότυπα συμπεριφοράς των Κινέζων τουριστών.

Στο συνέδριο στις 3 Νοεμβρίου, μετά από μια εισαγωγή από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα υπάρξει μια παρουσίαση πρωτότυπης έρευνας από τις ETC και ETOA. Θα ακολουθήσει επίσης συζήτηση για την εξελισσόμενη “φύση” της κινεζικής αγοράς από τον καθηγητή Wolfgang Arlt του China Outbound Tourism Research Institute. Ακόμη, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση για το πως μπορεί να προετοιμαστεί κανείς καλύτερα για τους Κινέζους τουρίστες, από τον Jacopo Sertoli του Welcome China. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μια επικέντρωση στα επικείμενα κινεζικά workshops, από τον Eduardo Santander της ETC και τον Tom Jenkins της ETOA.

Ο Eduardo Santander δήλωσε: “Η Κίνα είναι ήδη μια σημαντική αγορά, καθώς περισσότεροι από 12 εκατ. Kινέζοι έχουν επισκεφθεί ευρωπαϊκούς προορισμούς. Οι αριθμοί αυτοί πρόκειται να αυξηθούν κατά 50% μέχρι το 2020. Το ότι το 2018 θα είναι Παγκόσμιο Έτος Τουρισμού Ευρώπης - Κίνας θα ενισχύσει αυτή την αναμενόμενη αύξηση, αλλά και όποιες ευκαιρίες αυτή θα προσφέρει. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με την ETOA για αυτήν την πρωτοβουλία”.

Ο Tom Jenkins ανέφερε: “Είναι ιδιαίτερα θετικό το ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο σε αυτόν τον τομέα, καθώς οι Κινέζοι επισκέπτες βλέπουν την Ευρώπη ως μοναδικό προορισμό. Όλες οι αγορές είναι σημαντικές -και οι καινούριες είναι εξαιρετικά ευπρόσδεκτες. Η Κίνα είναι αναμφισβήτητα αξιοπρόσεκτη, καθώς η αύξησή της και οι δαπάνες της μπορούν να μεταμορφώσουν αρκετούς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Μέσω του νέου αυτού προγράμματος θα μπορέσουμε να δούμε αν υπάρχουν δυσκολίες σχετικά με αυτό το φαινόμενο των Κινέζων τουριστών, να βρούμε τρόπους να διασφαλίσουμε ότι η επιθυμία τους να ταξιδεύουν είναι ισχυρή και σε σωστές βάσεις και ότι η υποδοχή των Κινέζων επισκεπτών ξεπερνά τις προσδοκίες τους. Η Κίνα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για την Ευρώπη, και η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη για την Κίνα”.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top