Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΕλαστικότεροι κανονισμοί στη βίζα θα αύξαναν 30-60% τα ταξίδια στις χώρες Schengen
Βίζα

Ελαστικότεροι κανονισμοί στη βίζα θα αύξαναν 30-60% τα ταξίδια στις χώρες Schengen

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι χώρες Schengen θα έβλεπαν αύξηση από 30% έως και 60% στα ταξίδια προς αυτές, εάν οι κανονισμοί που αφορούν τη βίζα ήταν πιο ελαστικοί. Σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας, αυτό θα σήμαινε κέρδος 120-130 δισ. ευρώ στις συνολικές άμεσες δαπάνες.

Ελάφρυνση των διοικητικών διαδικασιών, διατηρώντας παράλληλα το ίδιο επίπεδο ασφάλειας θα διατηρήσει την Ευρώπη στη πρώτη θέση των διεθνών τουριστικών προορισμών.

Τα στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) μιλούν από μόνα τους: Η Ευρώπη χάνει σταθερά σε μερίδιο αγοράς στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, καθώς είχε μείωση του μεριδίου αυτού, από το 64% το 1980 στο 51% το 2010. Αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει, το μερίδιο αγοράς της Ευρώπης αναμένεται να μειωθεί στο 41% ​​έως το 2030, καθώς άλλες περιοχές του κόσμου γίνονται όλο και πιο ανταγωνιστικές και ελκυστικές.

Η διευκόλυνση της εισόδου των νόμιμων ταξιδιωτών στην Ευρώπη με χαλάρωση των υφισταμένων διοικητικών διαδικασιών θα βοηθήσει την Ευρώπη να συνεχίσει να παραμείνει Νο1 στον κόσμο τουριστικός προορισμός, διατηρώντας το ίδιο επίπεδο ασφάλειας εντός του χώρου Schengen.

Πράγματι, σύμφωνα με μια μελέτη που ανατέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα μπορούσε να ανέλθει αύξηση από 30 έως και 60% στα ταξίδια στον χώρο Schengen, εάν το καθεστώς των θεωρήσεων ήταν πιο ευέλικτο. Σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας, αυτό θα σήμαινε κέρδος 120-130 δισ. ευρώ στις συνολικές άμεσες δαπάνες, κάτι που μεταφράζεται σε 1,2-1,3 εκατ. θέσεις εργασίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το δίκτυο ΝΕΤ (Netowrk for the European Private Sector in Tourism) καλεί τους ευρωπαϊκούς φορείς να έρθουν γρήγορα σε συμφωνία σχετικά με τις τριμερείς διαπραγματεύσεις για τον κώδικα θεωρήσεων (βίζα).

Ειδικότερα, το ΝΕΤ καλεί τα θεσμικά όργανα της ΕΕ να ψηφίσουν υπέρ μέτρων, όπως

  • την υποχρεωτική έκδοση θεωρήσεων πολλαπλών εισόδω, ωστε να ενθαρρύνουν τους τουρίστες να επισκεφθούν τις χώρες Schengen αρκετές φορές και να διευκολύνουν την κυκλοφορία των νόμιμων εργαζομένων εντός ΕΕ
  • να μην είναι υποχρεωτική η απόδειξη διαμονής
  • να δώσει στους αιτούντες μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να υποβάλουν την αίτησή τους, προκειμένου να τους επιτρέψει να προγραμματίσουν το ταξίδι τους
  • να υποστηρίξουν μια επέκταση της απαλλαγής από τα τέλη θεώρησης (π.χ. για ανηλίκους).
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024