Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Η TUI και η Etihad σε συζητήσεις για τη δημιουργία ενός νέου αεροπορικού ομίλου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Οκτώβριος 2016, 13:58

Η airberlin, ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Γερμανίας, βρίσκεται εν μέσω μετασχηματισμού και αναφορές λένε πως έχει συμφωνήσει να συζητηθεί μεταφορά των τουριστικών επιχειρήσεων της στη νέα αεροπορική που θα προκύψει από Etihad και TUI.


Η Etihad Aviation Group και η TUI AG βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για να δημιουργήσουν “έναν δυνατό ευρωπαϊκό αεροπορικό όμιλο για ταξίδια αναψυχής, που θα επικεντρώνεται στις απευθείας πτήσεις, οι οποίες θα συνδέουν τουριστικές αγορές-κλειδιά”.

Αυτός ο νέος όμιλος θα προσφέρει ένα ευρύ δίκτυο προορισμών από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, και, πιθανόν, να οδηγήσει σε συνένωση της airberlin με την TUIfly.

Η airberlin, ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Γερμανίας, βρίσκεται εν μέσω μετασχηματισμού και αναφορές λένε πως έχει συμφωνήσει να συζητηθεί μεταφορά των τουριστικών επιχειρήσεων της στη νέα αεροπορική που θα προκύψει από Etihad και TUI. Υπενθυμίζεται ότι η Etihad Airways είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της airberlin, με ποσοστό 29,21%.

Η Etihad και η TUI εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται: “Η νέα αεροπορική εταιρεία ταξιδιών αναψυχής θα υποστηρίζεται από την τεχνογνωσία της Etihad Aviation Group, του ταχύτερα αναπτυσσόμενου αερομεταφορέα στον κόσμο, και θα χρησιμοποιεί τις κορυφαίες ικανότητες διανομής της TUI.

Η TUI AG, η Etihad Aviation Group και η Air Berlin PLC σκοπεύουν να οριστικοποιήσουν μια αρχική συμφωνία εν ευθέτω χρόνω. Οποιαδήποτε συμφωνία τεθεί επί τάπητος θα υπόκειται σε όλες τις απαραίτητες εταιρικές και κανονιστικές εγκρίσεις”.

Η TUIfly, μέλος του TUI Group, διαθέτει περίπου 75.000 εργαζόμενους ανά τον κόσμο και εξυπηρετεί 30 εκατ. πελάτες ετησίως. Η TUI Group διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο με πάνω από 300 ξενοδοχεία, 14 γραμμές κρουαζιέρας, 6 ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες με περίπου 140 αεροσκάφη και ένα ευρύ δίκτυο διανομής, το οποίο καλύπτει πάνω από 1.800 ταξιδιωτικά γραφεία και online portals.

Η Etihad Aviation Group απασχολεί πάνω από 26.000 εργαζόμενους και αποτυλείται από 4 εμπορικά τμήματα: την Etihad Airways, τον εθνικό αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, την Etihad Airways Engineering, τη Hala Group, και την Airline Equity Partners. Ο όμιλος μειοψηφικά μετοχικά μερίδια στις Air Berlin PLC, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Etihad Regional, Jet Airways και Virgin Australia.

Η airberlin μετέφερε πάνω από 30,2 εκατ. επιβάτες το 2015. Διαθέτει διεθνές δίκτυο σε στρατηγική συνεργασία με την Etihad Airways και μέσω της συμμετοχή της στο δίκτυο oneworld airline alliance.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top