Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ TUI και η Etihad σε συζητήσεις για τη δημιουργία ενός νέου αεροπορικού ομίλου
Αερομεταφορές

Η TUI και η Etihad σε συζητήσεις για τη δημιουργία ενός νέου αεροπορικού ομίλου

Η airberlin, ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Γερμανίας, βρίσκεται εν μέσω μετασχηματισμού και αναφορές λένε πως έχει συμφωνήσει να συζητηθεί μεταφορά των τουριστικών επιχειρήσεων της στη νέα αεροπορική που θα προκύψει από Etihad και TUI.

Η Etihad Aviation Group και η TUI AG βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για να δημιουργήσουν “έναν δυνατό ευρωπαϊκό αεροπορικό όμιλο για ταξίδια αναψυχής, που θα επικεντρώνεται στις απευθείας πτήσεις, οι οποίες θα συνδέουν τουριστικές αγορές-κλειδιά“.

Αυτός ο νέος όμιλος θα προσφέρει ένα ευρύ δίκτυο προορισμών από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, και, πιθανόν, να οδηγήσει σε συνένωση της airberlin με την TUIfly.

Η airberlin, ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Γερμανίας, βρίσκεται εν μέσω μετασχηματισμού και αναφορές λένε πως έχει συμφωνήσει να συζητηθεί μεταφορά των τουριστικών επιχειρήσεων της στη νέα αεροπορική που θα προκύψει από Etihad και TUI. Υπενθυμίζεται ότι η Etihad Airways είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της airberlin, με ποσοστό 29,21%.

Η Etihad και η TUI εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται: “Η νέα αεροπορική εταιρεία ταξιδιών αναψυχής θα υποστηρίζεται από την τεχνογνωσία της Etihad Aviation Group, του ταχύτερα αναπτυσσόμενου αερομεταφορέα στον κόσμο, και θα χρησιμοποιεί τις κορυφαίες ικανότητες διανομής της TUI.

Η TUI AG, η Etihad Aviation Group και η Air Berlin PLC σκοπεύουν να οριστικοποιήσουν μια αρχική συμφωνία εν ευθέτω χρόνω. Οποιαδήποτε συμφωνία τεθεί επί τάπητος θα υπόκειται σε όλες τις απαραίτητες εταιρικές και κανονιστικές εγκρίσεις”.

Η TUIfly, μέλος του TUI Group, διαθέτει περίπου 75.000 εργαζόμενους ανά τον κόσμο και εξυπηρετεί 30 εκατ. πελάτες ετησίως. Η TUI Group διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο με πάνω από 300 ξενοδοχεία, 14 γραμμές κρουαζιέρας, 6 ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες με περίπου 140 αεροσκάφη και ένα ευρύ δίκτυο διανομής, το οποίο καλύπτει πάνω από 1.800 ταξιδιωτικά γραφεία και online portals.

Η Etihad Aviation Group απασχολεί πάνω από 26.000 εργαζόμενους και αποτυλείται από 4 εμπορικά τμήματα: την Etihad Airways, τον εθνικό αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, την Etihad Airways Engineering, τη Hala Group, και την Airline Equity Partners. Ο όμιλος μειοψηφικά μετοχικά μερίδια στις Air Berlin PLC, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Etihad Regional, Jet Airways και Virgin Australia.

Η airberlin μετέφερε πάνω από 30,2 εκατ. επιβάτες το 2015. Διαθέτει διεθνές δίκτυο σε στρατηγική συνεργασία με την Etihad Airways και μέσω της συμμετοχή της στο δίκτυο oneworld airline alliance.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024