Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςVirgin Voyages: Νέα εταιρεία κρουαζιέρας από τον Sir Richard Branson
Κρουαζιέρα

Virgin Voyages: Νέα εταιρεία κρουαζιέρας από τον Sir Richard Branson

Η εταιρεία έχει ήδη υπογράψει σύμβαση ναυπήγησης για τρία πλοία με την ιταλική ναυπηγική εταιρεία Fincantieri. Η Virgin Voyages είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία κρουαζιέρας που συνεργάζεται με την Climeon, εταιρεία πρωτοπόρο στον τομέα της 'καθαρής' ενέργειας.

Virgin Voyages είναι η ονομασία της νέας εταιρείας κρουαζιέρας του Sir Richard Branson. Ο Sir Richard, στον οποίο δεν αρέσει η λέξη “κρουαζιέρα”, ανακοίνωσε το όνομα της εταιρείας χθες στο Μαϊάμι.

“Το όνομα ‘κρουαζιέρα’ είναι αρκετά άσχημο και δε μου αρέσει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι αποκαλούν τις εταιρείες τους, εταιρείες κρουαζιέρας” ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι η ονομασία της νέας εταιρείας βασίστηκε σε σχόλια καταναλωτών, οι οποίοι ανέφεραν ότι οι κρουαζιέρες παραπέμπουν σε “συμπαγή δωμάτια και μεγάλοι μπουφέδες” και ότι κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται σαν “βοοειδή ή πρόβατα που πηγαίνουν πάνω-κάτω”.

“Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι αρκετά διασκεδαστικό”, δήλωσε ο Branson.

Η εταιρεία έχει ήδη υπογράψει σύμβαση ναυπήγησης για τρία πλοία με την ιταλική ναυπηγική εταιρεία Fincantieri. Το πρώτο θα φτάσει στο Μαϊάμι το 2020 και θα μεταφέρει περισσότερα από 2.700 άτομα και 1.150 πλήρωμα. Θα πλεύσει σε μια σειρά δρομολογίων από την Καραϊβική σε λιμάνια που “προσφέρουν μοναδικές και πολύ κοινωνικές εμπειρίες”.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Virgin Voyages Tom McAlpin υποσχέθηκε: “Δεν πρόκεται για απλώς ακόμη μια κρουαζιέρα ή πακέτο διακοπών – θα είναι μια ριζική αλλαγή και μια μοναδική εμπειρία που θα προσφέρει περιπέτεια ‘Virgin style’”.

Εκπρόσωποι της Virgin Voyages, που υποστηρίζεται από την Bain Capital Private Equity και τη Virgin Group, δήλωσαν ότι αναμένουν το πολλών δισεκατομμυρίων πακέτο χρηματοδότησης (σε δολάρια) που αφορά στην αγορά των τριών πλοίων, να ολοκληρωθεί σύντομα.

Επίσης, η Virgin Voyages είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία κρουαζιέρας που συνεργάζεται με την Climeon, εταιρεία πρωτοπόρο στον τομέα της “καθαρής” ενέργειας.

Το Climeon Ocean είναι ένα σύστημα που θα μετατρέπει χαμηλής ποιότητας ενέργεια σε καθαρή ηλεκτρική ενέργεια και θα εγκατασταθεί και στα τρία πλοία της εταιρείας.

Η Virgin δήλωσε ότι αυτό θα εξοικονομήσει -κατ’εκτίμηση- 5.400 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, ανά πλοίο, του οποίους θα χρειαζόταν 30 χρόνια και 180.000 δέντρα για να απορροφηθούν.

Στη φωτογραφία, στο μέσον (δεξιά), ο Sir Richard Branson με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Virgin Voyages Tom McAlpin.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024