Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και της ΕΞΑΑΑ

Τατιάνα Ρόκου - 21 Οκτώβριος 2016, 16:02

Στόχος είναι να αναζητηθούν κανόνες και τρόποι προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν στα ξενοδοχεία, αλλά και μέσω εύληπτης για το κοινό εξειδικευμένης πληροφορίας.


Αναγνωρίζοντας ταυτότητα στόχων και κοινή φιλοσοφία στις δράσεις τους στον τομέα της προβολής του φυσικού πλούτου της χώρας και των πρακτικών στον τουρισμό που υπηρετούν την αειφορία, η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑA) και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) υπέγραψαν “Σύμφωνο Συνεργασίας” την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου. Οι δύο φορείς εκπροσωπήθηκαν από τους πρόεδρους των Διοικητικών Συμβουλίων τους, κ. Νικόλαο Γ. Πέτρου, πρόεδρο ΕΕΠΦ, και κ. Αλέξανδρο Ε. Βασιλικό, πρόεδρο ΕΞΑΑΑ.

Η κοινή επιδίωξη της ΕΕΠΦ και της ΕΞΑΑΑ, αφορά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος που αποτελεί “κεφάλαιο” για τον τουρισμό και στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προιόντος, μέσω ευαισθητοποίσης των επισκεπτών και του κοινού για το περιβάλλον.


Επίσης, στόχος είναι να αναζητηθούν κανόνες και τρόποι προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν στα ξενοδοχεία, αλλά και μέσω εύληπτης για το κοινό εξειδικευμένης πληροφορίας. Παράλληλα, θα μπορούν να αναδειχθούν  η ιδιαίτερη ελληνική φιλοξενία και η προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών διαχείρισης των ξενοδοχειακών μονάδων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΞΑΑΑ συμβάλλει καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού της Αττικής και των Νησιών του Αγροσαρωνικού, η δε ΕΕΠΦ ως εκπρόσωπος του Διεθνούς Ιδρύματος “Foundation for Environmental Education” είναι ο Εθνικός Χειριστής α) των παγκοσμίων Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Ευαισθητοποίησης “Green Key” που απευθύνονται σε τουριστικά καταλύματα, χώρους εστίασης και συνεδριακά κέντρα και β) “Γαλάζια Σημαία”, που αφορά στη βελτίωση της ποιότητας ακτών, μαρινών, και τουριστικών σκαφών. Οι ενέργειες και οι συνεργασίες που πραγματοποιεί διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού στους προορισμούς.Στη φωτογραφία, ο κ. Νικόλαος Γ. Πέτρου, πρόεδρος της ΕΕΠΦ (αριστερά), με τον κ. Αλέξανδρο Ε. Βασιλικό, πρόεδρο της ΕΞΑΑΑ.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top