Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

ΟιNοτικά 2016: Τα κρασιά της Κρήτης στην Αθήνα

Θοδωρής Κουμέλης - 26 Οκτώβριος 2016, 14:03

Στα 'ΟιNοτικά' συμμετέχουν 23 οινοποιεία απ’όλη την Κρήτη και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους ίδιους τους οινοποιούς και να δοκιμάσουν πάνω από 200 διαφορετικές ετικέτες.


Τα κρασιά της Κρήτης θα παρουσιάσουν στο αθηναϊκό κοινό οι δημιουργοί τους στην εκδήλωση γευσιγνωσίας “ΟιNοτικά”, που διοργανώνεται από τη Vinetum ΑΕ στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία”, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016.

Πρόκειται για ένα, ακόμα, βήμα της συνεχούς πορείας βελτίωσης των κρητικών κρασιών, τα οποία την τελευταία δεκαετία εμφανίζουν αλματώδη ανάπτυξη και βελτίωση των ποιοτικών τους χαρακτηριστικών, με αποτέλεσμα να παίζουν πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στην οινική σκηνή.



Στα “ΟιNοτικά” συμμετέχουν 23 οινοποιεία απ’όλη την Κρήτη και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους ίδιους τους οινοποιούς και να δοκιμάσουν πάνω από 200 διαφορετικές ετικέτες. Η εκδήλωση θα ανοίξει τις πόρτες της στις 12:00, ωστόσο οι δύο πρώτες ώρες (12:00 – 14:00) είναι αφιερωμένες αποκλειστικά σε επαγγελματίες. Στις 16:00 θα γίνει μία σφαιρική παρουσίαση του κρητικού αμπελώνα και των κρασιών του, σε ειδική εκδήλωση διάρκειας 90’.

Τα μεστά λευκά και ροζέ, τα θερμά κόκκινα, και τα πυκνά γλυκά κρασιά της Κρήτης θεωρούνται από τους ειδικούς έξοχες αντιπροσωπευτικές εκφράσεις του μεσογειακού οινικού ταμπεραμέντου. Κρασιά νόστιμα και προσιτά, με γευστικό πλούτο που εντυπωσιάζει, ενσαρκώνουν τον ήλιο της Μεσογείου και τη τεράστια οινική παράδοση της Κρήτης. Οι γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, οι εδαφοκλιματικές ιδιαιτερότητες της Κρήτης και η τεχνογνωσία των οινοπαραγωγών εξασφαλίζουν κρασιά με έντονη προσωπικότητα που δύσκολα συναντά κανείς αλλού. Πυρήνας δε και βασική μονάδα για την οινοπαραγωγή της Κρήτης παραμένει η οικογένεια, αφού οι περισσότερες οινοποιίες της είναι οικογενειακές.

Η Κρήτη είναι γνωστή για τη βιοποικιλότητά της, η οποία εκφράζεται και στον αμπελώνα της. Ποικιλίες όπως η βηλάνα, το  βιδιανό, το δαφνί, το θραψαθήρι, το ρωμέικο, το πλυτό, το μοσχάτο Σπίνας και, φυσικά, η μανδιλαριά και το κοτσιφάλι, μόνες τους ή και σε συνδυασμό με διεθνείς ποικιλίες δίνουν αξιοπρόσεκτα αποτελέσματα σε όλα τα χρώματα (λευκά, ροζέ κόκκινα).

Η είσοδος (12:00 – 14:00) για τους επαγγελματίες είναι δωρεάν.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top