Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και οικονομία

Σειρά υπομνημάτων της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου στην κυβέρνηση για μείωση του ΦΠΑ στα νησιά

Τατιάνα Ρόκου - 03 Νοέμβριος 2016, 13:00

Θέμα επιβίωσης θεωρεί η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου την επιστροφή (ή όχι) των συντελεστών του ΦΠΑ στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου 2015 και στέλνει σειρά υπομνημάτων για το συγκεκριμένο θέμα στα μέλη της κυβέρνησης.


Η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου έστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τα μέλη της κυβέρνησης, στην οποία, για άλλη μια φορά, γίνεται έκκληση επιστροφής των συντελεστών του ΦΠΑ στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου 2015. Στην επιστολή τονίζεται ότι οι απώλειες των δημόσιων και ασφαλιστικών ταμείων ενδέχεται να είναι μεγαλύτερες των προσδοκώμενων εισροών από την αύξηση του ΦΠΑ, λόγω μείωσης της ζήτησης/κατανάλωσης και απασχόλησης.

Ακολουθεί η επιστολή:

“Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Συναντιλαμβανόμενοι αφ’ενός την παρούσα κρίσιμη κατάσταση, στην οποία περιήλθαμε, λόγω των λαθών του παρελθόντος, της 7χρονης δημοσιονομικής προσαρμογής, του προσφυγικού (αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων συρράξεων στον πλανήτη), προηγούμενων και πρόσφατων προκλήσεων της γείτονος (και όχι μόνο) χώρας, καθώς και των εν δυνάμει γαιοπολιτικών εντάσεων (με απρόβλεπτες συνέπειες) στην περιοχή μας και συμμεριζόμενοι αφ’ετέρου τις προσπάθειες της Ελληνικής Πολιτείας και Κυβέρνησης να εξασφαλιστεί προοπτική εξόδου μας από τη σημερινή δυσμενή συγκυρία, σας διαβιβάζουμε νεότερα και παλαιότερα υπομνήματα της Ενωσής μας, που αφορούν στους συντελεστές ΦΠΑ, στους προσφυγόπληκτους, ΕΥαίσθητους (Νησιωτικούς, Ακριτικούς) προορισμούς (ΕΥ.ΠΡΟ.) μας, σε μια ύστατη προσπάθεια να σας ζητήσουμε να εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα επιστροφής τους στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου 2015.

Άλλωστε, οι απώλειες των δημόσιων και ασφαλιστικών ταμείων ενδέχεται να είναι μεγαλύτερες των προσδοκώμενων εισροών από την αύξηση του ΦΠΑ, λόγω μείωσης της ζήτησης/κατανάλωσης και απασχόλησης, μετακυλιομένης της ακρίβειας σε αγαθά και υπηρεσίες, καθιστώντας μας λιγότερο ή και μη ανταγωνιστικούς, αν όχι μη βιώσιμους, με μεγαλύτερη ανεργία και μικρότερο εισόδημα, αδυνατώντας να ανταποκριθούμε στις πολύ αυξημένες υποχρεώσεις μας

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Τίποτα εδώ δεν είναι το ίδιο με την υπόλοιπη Ελλάδα!

Προσβλέποντας στην ευαισθησία και συναντίληψή σας, προσδοκούμε να αντιμετωπίσετε το αίτημά μας θετικά. Είναι θέμα επιβίωσής μας!”|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top