Τελευταία νέα
ΑρχικήΕξοπλισμός & ΠρομήθειεςWorldchefs – Electrolux Professional: Συνεργασία τέχνης και επιστήμης
Εξοπλισμός

Worldchefs – Electrolux Professional: Συνεργασία τέχνης και επιστήμης

Η Electrolux Professional και η WorldChefs εστιάζουν στη συνεργασία 'Art & Science Come Together' (Η τέχνη και η επιστήμη είναι μαζί), που συνδυάζει τη μαγειρική δημιουργικότητα και το ταλέντο των Σεφ, με τη γνώση, την τεχνολογία και την εξειδικευμένη εμπειρία, με λύσεις που προσφέρει η Electrolux Professional.

Η WorldChefs (World Association of Chefs Societies) είναι το μεγαλύτερο Παγκόσμιο Δίκτυο Σεφ, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση μαγειρικής που αποτελείται από 105 μέλη χώρες, 100 επίσημες οργανώσεις σεφ – μέλη και 10 εκατ. μέλη παγκοσμίως. Στοχεύει στην διατήρηση και βελτίωση των μαγειρικών προδιαγραφών των παγκοσμίων κουζινών. Ως μία παγκόσμια “φωνή” του επαγγέλματος μαγειρικής, προωθεί εκπαιδευτικά προγράμματα στην τέχνη της μαγειρικής με την υποστήριξη της Electrolux Professional, τάσεις και την επιστήμη της μαγειρικής.

Ένα κύριο μέλημά της είναι η πολιτισμένη επιμονή σε πρακτικές της βιώσιμης κουζίνας. Ένα συνέδριο της WorldChefs περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα, μαγειρική συναγωνισμού/διαγωνισμού, εμπορική έκθεση και πολλές μαγειρικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις, όπως και πράξεις, όπως η εκλογή προέδρου και συναντήσεις των διευθυντών όλων των ηπείρων (Continental Directors). Το WorldChefs Congress (Συνέδριο WACS) γίνεται κάθε δύο χρόνια από τους WorldChefs (Παγκόσμιους Μάγειρες).

Η διεξαγωγή ενός συνεδρίου WACS ενισχύει τη θέση μιας χώρας εντός της διεθνούς κοινότητας, καθώς αυξάνει το ενδιαφέρον για την εθνική αυτή κουζίνα και αυξάνει επίσης τη δυναμική του τουρισμού της με συνδυασμό άλλων εκδηλώσεων, πριν ή μετά το συνέδριο.

Έχει ήδη διεξαχθεί σε 34 πόλεις ανά τον κόσμο και έχει ήδη δημιουργήσει μια λαμπερή ιστορία 86 χρόνων. Περιλαμβάνει από 500 έως 1000 ανώτερους συμμετέχοντες από ολόκληρο τον κόσμο και είναι η μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης της κάθε εθνικής κουζίνας, κουλτούρας, παράδοσης και των τοπικών Σεφ, καθώς είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος της διεθνούς μαγειρικής κοινότητας.

Από 24 έως και 27 Σεπτεμβρίου, φέτος, στη Θεσσαλονίκη, περισσότεροι από 800 Σεφ από 80 χώρες, επιβεβαίωσαν με την παρουσία τους, την συνεύρεση των πολιτισμών τους, εμπειριών τους και κουλτούρας τους. Μέσα από τα παρεχόμενα 12 σεμινάρια, όλοι όσοι είχαν την ευκαιρία, έμαθαν και διδάχθηκαν από 34 ειδικούς της βιομηχανίας συμπεριλαμβανομένου και του πατέρα της μοριακής κουζίνας Herve This.
 
Η Electrolux Professional και η WorldChefs εστιάζουν στη συνεργασία “Art & Science Come Together” (Η τέχνη και η επιστήμη είναι μαζί), που συνδυάζει τη μαγειρική δημιουργικότητα και το ταλέντο των Σεφ, με τη γνώση, την τεχνολογία και την εξειδικευμένη εμπειρία, με λύσεις που προσφέρει η Electrolux Professional. Έτσι οι σεφ συνευρίσκονται μαζί στα Electrolux Centers of Excellence και παρέχονται παγκόσμιας τάξεως σεμινάρια, με επικέντρωση στα συστήματα Cook&Chill,  σαν λύση κλειδί για τη βιώσιμη μαγειρική.  

δύναμη της συνεργασίας με τους Παγκόσμιους Σεφ είναι η παγκόσμια παρουσία και υποστήριξη της Electrolux ως κορυφαίο όνομα, πάροχο ολοκληρωμένων λύσεων (Προσέγγιση “MIA Electrolux” – βλέπε επίσης την πρωτοβουλία Feed the planet που μόλις επισημοποίησε ο όμιλος Electrolux), η ανακάλυψη νέων επιχειρηματικών ευκαιριών, τοπικών αλλά και διεθνώς και η ενδυνάμωση περαιτέρω συνενεργειών με εν ενεργεία συνεργάτες (π.χ. Nestle Professional) και πιθανών άλλων νέων, είναι αποτελέσματα και στόχοι αυτής της συνεργασίας.

Η 4-ημερη εκδήλωση – παγκόσμιος διαγωνισμός, τελικός του 2016 αφορούσε:

  • Global Chef Challenge Finals
  • Global Pastry Chef Challenge
  • Hans Bueschkens Young Chef Challenge

έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι ο σεφ με την καλύτερη μαγειρική τακτική θα κατακτήσει την κορώνα, πάντα με την πλήρη υποστήριξη και λύσεις από την Electrolux Professional.

Η παρουσία της Electrolux Professional στο Συνέδριο WACS το 2016 περιελάμβανε:

  • 10 πλήρεις κουζίνες διαγωνισμού μαγειρικής εξοπλισμένες με σύστημα COOK&CHILL, ψυγεία ECOSTORE HP, κουζίνες 4 εστιών με φούρνο range 900XP και μηχανήματα δυναμικής προετοιμασίας, όπως πλανητικά μίξερ, επαγωγικές εστίες, σαλαμάνδρες, μίξερ χειρός.
  • 2 ανεξάρτητες κουζίνες υποστήριξης για τους διαγωνιζόμενους, με καταψύκτες ECOSTORE HP, παγομηχανές, φριτέζες, blast chillers/freezers, vacuum packers (συσκευαστές κενού), ζαμπονομηχανές.
  • Μπλοκ μαγειρικής THERMALINE M2M (Red Dot Award), που διατέθηκε σε πλήρη λειτουργία και ήταν ο κύριος πρωταγωνιστής στην Arena.
  • Χειροποίητο μπλοκ μαγειρικής MOLTENI που διατέθηκε επίσης σε πλήρη λειτουργία και που τοποθετήθηκε στην κύρια σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου Ι. Βελλίδης όπου διεξήχθησαν όλα τα σεμινάρια.
  • Παράλληλα, η Electrolux Professional παρείχε στο περίπτερό της ως εκθέματα: THERMALINE M2M (Red Dot Award) μπλοκ μαγειρικής, πλυντήριο HOOD TYPE (Red Dot Award), καταψύκτη ECOSTORE HP, πλήρης σύστημα COOK&CHILL, μπλοκ μαγειρικής 900XP, καθώς και παρουσίαση Νέου πλυντηρίου και στεγνωτηρίου myPRO.
  • Επίσης, η πολύ δυνατή παγκόσμια συνεργασία με τη Nestle Professional στο περίπτερο της Chill Room για τους Young Chefs περιλάμβανε δύο πλήρως ψυχώμενα εξοπλισμένα LIBERO POINT 3, με επαγωγικές εστίες, πλατώ, wok, ψυγείο συντήρηση ECOSTORE HP, κ.λπ., σε πλήρη λειτουργία για επιδείξεις και εκπαίδευση και συναντήσεις με το παγκόσμιο δίκτυό τους.

Το επόμενο συνέδριο θα γίνει το 2018 στην Kuala Lumpur, στη Μαλαισία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024