Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsOn the Beach: Αύξηση 19% των βρετανικών κρατήσεων για Ελλάδα αυτόν τον χειμώνα
Τάσεις

On the Beach: Αύξηση 19% των βρετανικών κρατήσεων για Ελλάδα αυτόν τον χειμώνα

Αν και η Ισπανία παραμένει ο αγαπημένος προορισμός των Βρετανών καθ'όλη τη διάρκεια του χρόνου, στοιχεία από τον OTA On the Beach δείχνουν ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα εμφανίζουν αύξηση 19% τη χειμερινή σεζόν 2016-17. Η Κέρκυρα είναι το πιο δημοφιλές ελληνικό νησί για αυτόν τον χειμώνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία κρατήσεων του βρετανικού, εξειδικευμένου σε πακέτα διακοπών, ΟΤΑ On the Beach, τα Κανάρια Νησιά είναι ο πλέον δημοφιλής προορισμός για όσους Βρετανούς αναζητούν ηλιοφάνεια αυτήν τη χειμερινή περίοδο, με την Τενερίφη να αναδεικνύεται στο πιο δημοφιλές νησί.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι κρατήσεις για τα Κανάρια Νησιά είναι αυξημένες κατά 6% αυτόν το χειμώνα, συγκριτικά με πέρυσι, με το νησί Lanzarote να είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός για φέτος.

Το Alicante, στην πάντα δημοφιλή τουριστικά περιοχή Costa Blanca της Ισπανίας είναι ο τρίτος σε δημοφιλία προορισμός, ακολουθούμενος από τη Μαγιόρκα και την πορτογαλική περιοχή Algarve.

Το Top10 των πιο δημοφιλών προορισμών αυτόν τον χειμώνα
1. Tenerife
2. Lanzarote
3. Alicante
4. Majorca
5. Algarve
6. Fuerteventura
7. Gran Canaria
8. Malaga
9. Costa Brava
10. Malta

Η Ελλάδα, αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός για τους Βρετανούς, αποδεικνύεται δημοφιλής και τον φετινό χειμώνα, με τις κρατήσεις αυξημένες κατά 19%. Πιο συγκεκριμένα, η Κέρκυρα είναι το πιο δημοφιλές ελληνικό νησί για αυτόν τον χειμώνα, ενώ και η Ζάκυνθος, η Ρόδος και η Σαντορίνη φαίνεται να προσελκύουν περισσότερους τουρίστες σε σχέση με τον περυσινό χειμώνα.

Σε γενικές γραμμές, η Ισπανία είναι πρωταγωνιστής αυτή τη χειμερινή περίοδο, με τις Βαλεαρίδες Νήσους να αποδεικνύονται φέτος πιο δημοφιλείς από πέρυσι και τις κρατήσεις αυξημένες κατά 20%. Η αύξηση αυτή οφείλεται, κατά την On the Beach, στον αρκετά αυξημένο αριθμό των Βρετανών τουριστών που κατευθύνονται στην Ibiza φέτος (+47%).

Το νησί της Μάλτας, που υποδέχεται περίπου 2 εκατ. τουρίστες κάθε χρόνο, εμφανίζει επίσης σημαντική αύξηση στις κρατήσεις για φέτος, με +21% σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχή περίοδο.

Η Alistair Daly, Chief Marketing Officer της On the Beach σημειώνει: “Η Ισπανία είναι δημοφιλής όσο ποτέ αυτόν τον χειμώνα και φέτος βλέπουμε αξιοσημείωτη αύξηση στον αριθμό των τουριστών που αναχωρούν σε πιο παραδοσιακούς καλοκαιρινούς προορισμούς , όπως είναι οι Βαλεαρίδες Νήσοι. Ενώ η Ισπανία είναι μακράν ο πιο δημοφιλής προορισμός για τον φετινό χειμώνα, μέρη όπως η Μάλτα και τα ελληνικά νησιά αυξάνουν την δημοτικότητά τους και τα επόμενα χρόνια αναμένουμε πιο παραδοσιακούς καλοκαιρινούς προορισμούς να γίνονται δημοφιλείς κατά τη χειμερινή περίοδο”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024