Τελευταία νέα
ΑρχικήΕξοπλισμός & ΠρομήθειεςΗ Daikin παρουσιάζει το αόρατο σύστημα κλιματισμού VRV
Εξοπλισμός

Η Daikin παρουσιάζει το αόρατο σύστημα κλιματισμού VRV

Ειδικά σχεδιασμένο για τα αστικά κέντρα, ώστε να μην είναι ορατό από το δρόμο, το σύστημα VRV VI i-series 5HP προσφέρει σημαντικά οφέλη υψηλής άνεσης και ενεργειακής απόδοσης όπως και το πρότυπο σύστημα, VRV IV.

Η Daikin συνεχίζει να επενδύει στο αόρατο σύστημα κλιματισμού VRV και εισάγει μία νέα μονάδα με υψηλότερη απόδοση για μεγαλύτερες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία πόλεων.

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα προϊόντων VRV είναι αποτέλεσμα της επιτυχίας του συστήματος VRV VI i-series 5HP, σχεδιασμένο για ημικεντρικές εφαρμογές κλιματισμού. Ειδικά σχεδιασμένο για τα αστικά κέντρα, ώστε να μην είναι ορατό από το δρόμο, το σύστημα VRV VI i-series 5HP προσφέρει σημαντικά οφέλη υψηλής άνεσης και ενεργειακής απόδοσης όπως και το πρότυπο σύστημα, VRV IV.

Το μικρό μέγεθος του συστήματος VRV VI i-series του επιτρέπει τη μέγιστη δυνατή ευελιξία, ώστε να το καθιστά μια “αόρατη” μονάδα, σε σημεία όπου η αισθητική του κτιρίου είναι σημαντική ή σε μέρη όπου οι περιορισμοί σχεδιασμού και χώρου αποτελούσαν μέχρι πρότινος εμπόδιο στην εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικού κλιματισμού. Ένα χρόνο μετά την παρουσίασή του στην αγορά, το σύστημα VRV VI i-series συνεχίζει να κερδίζει έδαφος στην αγορά. Με success stories τις επιτυχημένες εγκαταστάσεις από μεγάλες κεντρικές τράπεζες, που διαθέτουν περιορισμένο χώρο, ή στεγάζονται σε ιστορικά διατηρητέα κτίρια, ή αποτελούνται από πολυώροφα κτίρια, το VRV VI i-series προσαρμόζεται σε αυστηρούς περιορισμούς και μηχανολογικούς κανονισμούς.

Ευελιξία και εξοικονόμηση χώρου
Το μοναδικό split concept του συστήματος VRV VI i-series, σε συνδυασμό με τον ελαφρύ και συμπαγή σχεδιασμό του, δίνει τη δυνατότητα της εγκατάστασης εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων σε κοντινή μεταξύ τους απόσταση, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην εξοικονόμηση χώρου αλλά και κόστους εγκατάστασης και συντήρησης.

Η ελαφριά, συμπαγής μονάδα συμπίεσης, χρησιμοποιεί μόνο 60×55,4 εκ. στο δάπεδο. Με σχεδόν αθόρυβη λειτουργία στα 47dBA (56dBA για τη μονάδα 8HP), το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα σε γραφεία, αποθηκευτικούς χώρους ή σε ντουλάπια κουζίνας, ώστε να εξασφαλίζεται περισσότερος χώρος για εμπορική χρήση. Η αντίστοιχη μονάδα συμπύκνωσης (με ύψος μόνο 39,7 εκατοστά) μπορεί να εγκατασταθεί σε οροφές με αποτέλεσμα ένα μοναδικό φινίρισμα, ενώ μπορεί παράλληλα να λειτουργήσει σε ένα εμπορικό περιβάλλον και να είναι αόρατο στους καταναλωτές. Επιπλέον, παρέχει εύκολη πρόσβαση για εργασίες συντήρησης. Το σύστημα VRV VI i-series είναι γρήγορο και εύκολο στην εγκατάσταση. Η πλήρης συμμόρφωση με τους κανονισμούς σχεδιασμού και θορύβου καθιστά το νέο σύστημα VRV VI i-series την ιδανική λύση σε περιπτώσεις που νέα καταστήματα χρειάζεται να κατασκευαστούν σε γρήγορο χρονικό διάστημα.

Ισχυρή απόδοση με μειωμένα λειτουργικά κόστη
Ενσωματώνοντας τη μοναδική τεχνολογία της Daikin, VRV VI i-series inverter 8HP μπορεί να αποδώσει μέχρι και 21.4 kW στην ψύξη και 25 kW στη θέρμανση, επιτυγχάνοντας βαθμό απόδοσης EER of 2.80 και COP of 3.60 σε ονομαστικές συνθήκες.

Η προηγμένη τεχνολογία στο σχεδιασμό του εναλλάκτη, μαζί με την καινοτόμο τεχνολογία μεταβλητής θερμοκρασίας ψυκτικού μέσου, παρέχει υψηλή εποχιακή απόδοση με εξοικονόμηση μέχρι και 28% του κόστους λειτουργίας συγκριτικά με το συμβατικό σύστημα. Η πρωτοποριακή τεχνολογία μεταβλητής θερμοκρασίας ψυκτικού μέσου (VRT) που αναπτύχθηκε από τη Daikin για το σύστημα νέας γενιάς VRV IV εξαλείφει επίσης τα κρύα ρεύματα, διατηρώντας ακόμη πιο άνετο περιβάλλον καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Το σύστημα VRV VI i-series 8HP προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση κλιματισμού για καταστήματα λιανικής και επιχειρήσεις, επιτρέποντας τη σύνδεση μέχρι και σε 10 εσωτερικές μονάδες VRV, όπως για παράδειγμα τη μοναδική αυτόματη κασέτα καθαρισμού της Daikin, τις μονάδες διαχείρισης αέρα και εξαερισμού, και τις αεροκουρτίνες Biddle για μέγιστη εξοικονόμηση και έλεγχο.

Η προσθήκη νέων ευφυών ελεγκτών, όπως το intelligent tablet controller προσφέρει στους ιδιοκτήτες απόλυτο έλεγχο ατομικής χρήσης ενέργειας και τις προτιμήσεις σχετικά με την άνεση, ώστε να είναι διαχειρίσιμο είτε από ένα σημείο μέσα στο κατάστημα είτε εξ αποστάσεως μέσω Internet.

Το κομψό και διακριτικό χειριστήριο οθόνης αφής ελέγχει κεντρικά τη θέρμανση, την ψύξη, τον εξαερισμό καθώς και την σύνδεση με συστήματα πυρόσβεσης ή ασφαλείας, πετυχαίνοντας σημαντική ενεργειακή απόδοση. Με τη σύνδεση μέσω της υπηρεσίας Cloud της Daikin, είναι δυνατή η πρόσβαση εξ αποστάσεως διαμέσου οποιασδήποτε συσκευής που συνδέεται στο internet, με δυνατότητα ελέγχου και διαχείρισης της κατανάλωσης ενέργειας για ένα ή πολλαπλά σημεία ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη οικονομία και άνεση.

Η επέκταση του συστήματος VRV i-series έρχεται ως επιστέγασμα της δέσμευσης της Daikin για βελτίωση ενεργειακής απόδοσης και άνεσης στη λιανική αγορά και στις επιχειρήσεις, προσφέροντας τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού για κτίρια που προηγουμένως ήταν αδύνατον να ωφεληθούν πλεονεκτημάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης εξαιτίας της τοποθεσίας τους και των σχεδιαστικών περιορισμών τους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024