Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου

Στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού στοχεύει το Λουτράκι

Βίκυ Καραντζαβέλου - 18 Νοέμβριος 2016, 09:25

Προώθηση πακέτων θεματικών μορφών τουρισμού μέσω B2B workshops σε αγορές-στόχους το τετράμηνο Δεκ. 2016 - Μάρ. 2017, σχεδιάζει η νεοσυσταθείσα Επιτροπή Πωλήσεων του Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου (LTO).


Στα πλαίσια της στρατηγικής τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του Λουτρακίου και στην προσπάθεια για την ανάδειξη των θεματικών μορφών τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου (LTO), σε συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων, την Επιτροπή Πωλήσεων LΤΟ και τα τουριστικά γραφεία-μέλη LΤΟ, προσκάλεσε σε ανοικτή συζήτηση επιχειρήσεις και φορείς ειδικών μορφών τουρισμού με θέμα: “Δημιουργία πακέτων για την ανάπτυξη και προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού” στα γραφεία του, την περασμένη Τρίτη 15 Νοεμβρίου.

Η συνάντηση ξεκίνησε με ανακοινώσεις από τον δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων, κ. Γεώργιο Γκιώνη: “Με την πρόταση σχεδιασμού στρατηγικής ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού επιτυγχάνουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τη συνεργασία των τουριστικών επιχειρήσεων για την προσέλκυση τουριστών στην περιοχή. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έχω και θα τα παρουσιάσω σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσω τις επόμενες ημέρες, η χρονιά που πέρασε ήταν ανοδική για την περιοχή μας”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, κ. Σπύρος Καραβούλης αναφέροντας: “Το τουριστικό προϊόν δεν αρκεί να είναι διάσπαρτο. Πρέπει να δημιουργηθούν πακέτα θεματικών μορφών τουρισμού που θα αξιοποιούν τις διαθέσιμες υποδομές και να προωθηθούν στα επερχόμενα B2B workshops που προγραμματίζουμε να υλοποιήσουμε σε αγορές-στόχους το τετράμηνο Δεκ. 2016 - Μάρ. 2017, μέσω της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Πωλήσεων του LTO”.

Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης, οι επιχειρήσεις, φορείς και πάροχοι των ειδικών μορφών τουρισμού που συμμετείχαν παρουσίασαν τις υπηρεσίες τους στα τουριστικά γραφεία του Λουτρακίου, με σκοπό τη σύναψη συνεργασιών μεταξύ τους για τη δημιουργία τουριστικών πακέτων και θεματικών προγραμμάτων τουρισμού και ειδικότερα του Ιατρικού, Συνεδριακού, Θερμαλιστικού, Ορεινού, Καταδυτικού, Αθλητικού, κ.ά.

Ειδικά για τα events, αποφασίστηκε η δημιουργία Calendar με προγραμματισμένα events, με σκοπό την παρουσίασή τους σε tour operators στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιπλέον, αποφασίστηκε πως όλες οι υπηρεσίες που μπορούν να προωθηθούν σε μορφή πακέτου θα ενταχθούν στη συνολική στρατηγική παρουσίαση του προορισμού.

Τέλος, ειδικά για τον Ιατρικό Τουρισμό, θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω συναντήσεις με τα κέντρα Rontis και Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης, με σκοπό τη χάραξη συνολικής στρατηγικής για την ανάπτυξή του.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top