Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕπέκταση σε Κέρκυρα και Κω και συμπληρωματικές επενδύσεις στη Χαλκιδική από τον Όμιλο Sani/Ikos
Ξενοδοχεία

Επέκταση σε Κέρκυρα και Κω και συμπληρωματικές επενδύσεις στη Χαλκιδική από τον Όμιλο Sani/Ikos

Στην Κέρκυρα, τα ξενοδοχεία Corfu Chandris και Dassia Chandris θα ανακαινιστούν πλήρως και θα λειτουργήσουν ως ενιαία μονάδα με 410 δωμάτια, σουίτες και bungalows, τον Μάιο του 2018. H συνολική επένδυση θα ανέλθει σε 110 εκατ. ευρώ. Στην Κέφαλο της Κω, η κλειστή ξενοδοχειακή μονάδα Club Med Kefalos θα ανακαινισθεί πλήρως, θα επεκταθεί και θα λειτουργήσει ως Ikos Kefalos*****.

Ολοκληρώθηκε από τον Όμιλο Sani/Ikos η εξαγορά των ξενοδοχείων Corfu Chandris και Dassia Chandris στην Κέρκυρα, όπως και του παλαιού ξενοδοχείου Club Med Kefalos στην Κω, με σκοπό την πλήρη ανακατασκευή και λειτουργία τους υπό το εμπορικό σήμα της Ikos Resorts.

Στην Κέρκυρα, τα δύο ιστορικά ξενοδοχεία θα ανακαινιστούν πλήρως και θα λειτουργήσουν ως ενιαία μονάδα με 410 δωμάτια, σουίτες και bungalows, τον Μάιο του 2018. H συνολική επένδυση θα ανέλθει σε 110 εκατ. ευρώ. Στην  παραλία της Δασιάς δίπλα στην πόλη της Κέρκυρας, βρίσκεται το νέο Ikos Dassia*****.

Στην Κέφαλο της Κω, η επί σειρά ετών κλειστή ξενοδοχειακή μονάδα Club Med Kefalos, θα ανακαινισθεί πλήρως, θα επεκταθεί και θα λειτουργήσει ως Ikos Kefalos***** επίσης με 410 δωμάτια, σουίτες και bungalows, την άνοιξη του 2019. Η συνολική επένδυση θα ανέλθει σε 90 εκατ. ευρώ.


Sani Ikos.

Η προσθήκη των Ikos Dassia και Ikos Kefalos στο δυναμικό του Ομίλου Sani/Ikos αναμένεται να δημιουργήσει με την έναρξη της λειτουργίας τους, 1.000 νέες θέσεις απασχόλησης,  σύμφωνα με την εταιρεία.

Κάθε ξενοδοχείο της Ikos Resorts προσφέρει πολυτελείς διακοπές αποκλειστικά σε μοναδικές παραθαλάσσιες τοποθεσίες προσφέροντας σε ένα ενιαίο πακέτο Infinite Lifestyle, διεθνείς μεσογειακές επιλογές τουλάχιστον πέντε εστιατορίων με υπογραφή βραβευμένων με αστέρια Michelin chef, 24ωρο room service και mini bar, λίστα κρασιών 300 ελληνικών και ευρωπαϊκών ετικετών, γαστρονομία στηριζόμενη σε φρέσκα τοπικά προϊόντα, εξαιρετική ποικιλία δραστηριοτήτων και διασκέδασης για όλη την οικογένεια και το καινοτόμο πρόγραμμα Dine Out που προσφέρει στους πελάτες της Ikos Resorts την δυνατότητα να δειπνούν χωρίς χρέωση, εκτός ξενοδοχείου, σε επιλεγμένα εστιατόρια της περιοχής. Η Ikos, σε όλους τους προορισμούς όπου δραστηριοποιείται, προσδίδει ιδιαίτερη προσοχή στο περιβάλλον μέσα από τα πρωτοπόρα προγράμματα Ikos Green και στηρίζει την κοινωνική συνοχή και απασχόληση, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας που κατά 70% απευθύνονται στην τοπική κοινωνία.

Παράλληλα, βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ στην Χαλκιδική για τον χειμώνα 2016/2017. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:


Sani Dunes*****

1. Τη δημιουργία της νέας παραθαλάσσιας ξενοδοχειακής μονάδας Sani Dunes***** δυναμικότητας 136 δωμάτιων και σουιτών, τριών εστιατορίων, spa, κλειστής πισίνας και της μεγαλύτερης ανοικτής πισίνας εντός του Sani Resort. Το Sani Dunes προβλέπεται να λειτουργήσει στα τέλη Ιούνιου 2017.

2. Την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του Sani Club***** με την προσθήκη νέων σουιτών ενός και δύο υπνοδωματίων με ιδιωτικές πισίνες, ανακατασκευή των junior σουιτών, προσθήκη νέου εστιατορίου, εξωτερικής και εσωτερικής πισίνας και νέας ρεσεψιόν.

3. Την ολοκλήρωση της τελευταίας φάσης του διετούς επενδυτικού σχεδίου με την πλήρη ανακαίνιση του συνόλου των 300 δωματίων του Ιkos Oceania***** με προσθήκη και νέων σουιτών ενός και δύο υπνοδωματίων με ιδιωτικούς κήπους και αναβαθμισμένη πρόσβαση στην παραλία.

Το ως άνω επενδυτικό πρόγραμμα αναμένεται να δημιουργήσει, εντός του 2017, 300 νέες θέσεις απασχόλησης.

Βασικοί μέτοχοι του Ομίλου Sani/Ikos είναι οι Σταύρος και Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Oaktree Capital Management, L.P., ενώ στο νέο σχήμα συμμετέχουν η Goldman Sachs Asset Management, η Hermes GPE, ο Mathieu Guillemin, καθώς και κεφάλαια ιδιωτικών οίκων του εξωτερικού.

Ο Όμιλος διοικείται από τους Σταύρο Α. Ανδρεάδη, πρόεδρο, Ανδρέα Α. Ανδρεάδη και Mathieu Guillemin, διευθύνοντες συμβούλους. Η πορεία του ομίλου στηρίζεται στο εξαιρετικού επιπέδου στελεχιακό δυναμικό και στην τεχνογνωσία της Σάνη ΑΕ στη δημιουργία και λειτουργία πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων, ούτως ώστε να αναπτύξει περαιτέρω ως ανεξάρτητα brands το αναγνωρισμένο brand Sani καθώς και το πρωτοποριακό και εξελισσόμενο brand Ikos.

Οι συνολικές επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ από τον Όμιλο Sani/Ikos αποτελούν υλοποίηση της στρατηγικής ανάπτυξης και συμβολής στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, του ελληνικού τουρισμού και στην καταπολέμηση
της ανεργίας.

Με την απόφασή της αυτή για πώληση των Corfu Chandris και Dassia Chandris, η διοίκηση της εταιρείας Ξενοδοχεία Χανδρή δηλώνει την πρόθεσή της να επενδύσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της αλυσίδας των City Hotels που ήδη διαθέτει. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η επένδυση συνολικού ύψους 15 εκατ. δολ., για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου Metropolitan και η υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με την Marriott International.

Παράλληλα, η εταιρεία θα αναζητήσει και άλλες ευκαιρίες ανάπτυξης σύμφωνα με την στρατηγική rebranding σε luxury και business city hotel.

Στη φωτογραφία, το Sani Club*****.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024