Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ταξιδιωτικές οδηγίες

Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη

Θοδωρής Κουμέλης - 22 Νοέμβριος 2016, 09:23

Σε ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ τονίζετα ότι 'οι Αμερικανοί υπήκοοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σε εορταστικά φεστιβάλ, εκδηλώσεις και υπαίθριες αγορές', λόγω αυξημένο κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη, ιδιαίτερα τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.


Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε χθες το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς υπηκόους για τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη, ιδιαίτερα τις ημέρες των εορτών.

Το State Department με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι “οι Αμερικανοί υπήκοοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σε εορταστικά φεστιβάλ, εκδηλώσεις και υπαίθριες αγορές”. Προσθέτει ότι υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες πως το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Κάιντα και οργανώσεις που συνδέονται μαζί τους συνεχίζουν το σχεδιασμό επιθέσεων στην Ευρώπη.

Το υπουργείο σημείωσε ακόμη ότι “οι εξτρεμιστές έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις στο Βέλγιο, την Γαλλία, τη Γερμανία και την Τουρκία τη χρονιά που πέρασε, και ότι παραμένει σε επιφυλακή για πιθανές επιθέσεις οπουδήποτε στην Ευρώπη. Οι Αμερικανοί υπήκοοι θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή όταν συμμετέχουν σε μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις, όταν επισκέπτονται τουριστικούς τόπους, όταν χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας, και όταν συχνάζουν σε μέρη λατρείας, εστιατόρια, ξενοδοχεία, κ.λπ.”.

Η ταξιδιωτική οδηγία λήγει στις 20 Φεβρουαρίου 2017.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top