Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΗ ΠΝΟ κήρυξε 23ωρη απεργία την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου
Ακτοπλοΐα

Η ΠΝΟ κήρυξε 23ωρη απεργία την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου

Τα ναυτεργατικά σωματεία έχουν διατυπώσει μια σειρά από 13 ζητήματα, μεταξύ των οποίων, η υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία, το θέμα της ανεργίας και η παραβίαση των ωρών εργασίας στα πλοία της ακτοπλοΐας.

Τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών εν ενεργεία και συνταξιούχων, ζητά σε εξώδικη επιστολή της προς τα αρμόδια Υπουργεία Ναυτιλίας και Εργασίας, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, που την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, πραγματοποιεί 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 12:01, μετά τα μεσάνυχτα, της Πέμπτης.

Οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων έχουν διατυπώσει μια σειρά από 13 ζητήματα που τους απασχολούν, μεταξύ των οποίων, η υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία, που εκκρεμεί από το 2010, το θέμα της ανεργίας, η παραβίαση των ωρών εργασίας στα πλοία της ακτοπλοΐας, η μείωση των οργανικών συνθέσεων στα πλοία των διεθνών γραμμών και η υλοποίηση της εξόφλησης των δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων.

Το προεδρείο της ΠΝΟ έχει θέσει επίσης το θέμα της καταπολέμησης της “μαύρης” ανασφάλιστης εργασίας, του ΝΑΤ, του Κεφαλαίου Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών, αλλά και το θέμα των συντάξεων κύριων και επικουρικών που όπως υποστηρίζει, έχουν μειωθεί.

“Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η μείωση των επικουρικών μας συντάξεων, ο απαναϋπολογισμός των κύριων συντάξεών μας με σαφή μείωσή τους, η άλωσητης κινητής και κίνητης περιουσίας του ΝΑΤ και των Ταμείων μας, η οξυμένη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου, οι επιχειρούμενες νέες ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, στις ομαδικές απολύσεις, στο δικαίωμα της απεργίας, στον συνδικαλιστικό νόμο κ.λπ. και, κυρίως, η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των υπευθύνων και του Κράτους, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα”, τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Οι Μινωικές Γραμμές γνωστοποιούν στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω της εξαγγελθείσας 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, τα προγραμματισμένα δρομολόγια της εταιρείας στις γραμμές Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο και Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκώνα, τροποποιούνται ως ακολούθως. Πιο συγκεκριμένα:

Γραμμή Κρήτης
Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, τα προγραμματισμένα δρομολόγια της εταιρείας στη γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο – Πειραιάς δεν θα πραγματοποιηθούν.
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, τα δρομολόγια της εταιρείας θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

  • Πειραιάς – Ηράκλειο (H/S/F Knossos Palace)
  • Αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά στις 14:00, με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου.
  • Ηράκλειο – Πειραιάς (H/S/F Knossos Palace)  
  • Αναχώρηση από το λιμάνι του Ηρακλείου στις 23:00, με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Γραμμή Αδριατικής
Στη γραμμή της Αδριατικής, τα δρομολόγια της εταιρείας τροποποιούνται ως ακολούθως:
Α. Αναχώρηση από Ελλάδα προς Ιταλία
Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκώνα (Cruise Europa)
Αναχώρηση από το λιμάνι της Πάτρας, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, αμέσως μόλις επιτραπεί ο απόπλους (αντί της προγραμματισμένης αναχώρησης).

Β. Αναχώρησηα πό Ιταλία προς Ελλάδα
Τεργέστη – Αγκώνα – Ηγουμενίτσα – Πάτρα (Cruise Olympia)
Αναχώρηση από το λιμάνι της Τεργέστης, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, στις 04:30 (σύμφωνα με την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024