Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Eκπρόσωπος της ΥΠΑ στην Επιτροπή Αεροναυτιλίας του ICAO

Τατιάνα Ρόκου - 23 Νοέμβριος 2016, 12:49

Η Ελληνίδα εμπειρογνώμον κα Ελπίδα Κορυφίδου εκλέχθηκε στην Επιτροπή Αεροναυτιλίας (Αir Navigation Commission – ANC) του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).


To Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν μια ακόμα επιτυχία τους: την εκλογή Ελληνίδας εμπειρογνώμονος στην Επιτροπή Αεροναυτιλίας (Αir Navigation Commission – ANC) του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Η εκλογή της Ελληνίδας εμπειρογνώμονος, κας Ελπίδας Κορυφίδου, στην Επιτροπή Αεροναυτιλίας για την τριετία 2017-2019, έλαβε χώρα τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 και ήταν αποτέλεσμα της εξασφάλισης υποστήριξης από την Ομάδα Κεντρικής Ευρώπης (Central European Rotation Group - CERG), της οποίας η Ελλάδα έγινε πρόσφατα μέλος μετά από μακροχρόνιες, επιστάμενες και συντονισμένες προσπάθειες τoυ Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Η Επιτροπή Αεροναυτιλίας, η οποία απαρτίζεται από 19 ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες που προτείνονται από τα κράτη – μέλη του ICAO, αποτελεί μετά το Συμβούλιο, το πλέον σημαντικό νομοπαρασκευαστικό όργανο του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς επεξεργάζεται όλα τα τεχνικής φύσεως θέματα που αφορούν στην τομέα της πολιτικής αεροπορίας.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την ΥΠΑ, η εκλογή της Ελληνίδας εκπροσώπου, αποτελεί ιδιαίτερα ευνοϊκή και σημαντική εξέλιξη για τη Χώρα μας και τα ζωτικά της συμφέροντα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top