Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΟ ιατρικός τουρισμός νέος τομέας προς εξέταση στην ITB Berlin
Εκθέσεις

Ο ιατρικός τουρισμός νέος τομέας προς εξέταση στην ITB Berlin

Σύμφωνα με νέα έρευνα από τη VISA και την Oxford Economics, ο τζίρος του παγκόσμιου ιατρικού τουρισμού αυτή την στιγμή είναι περίπου 439 δισ δολ. Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια η ετήσια αύξηση εκτιμάται ότι θα φτάσει περισσότερο από 25%.

Για πρώτη φορά η ITB Berlin 2017 θα παρουσιάσει ένα ειδικό περίπτερο (pavillion) για τον ιατρικό τουρισμό, που αρουσιάζει τεράστια ανάπτυξη, καθώς επίσης και εκθέσεις και workshops πάνω στις νέες τάσεις και καινοτομίες σε αυτόν τον χώρο.

Για πρώτη φορά, η διεθνή έκθεση θα παράσχει μια πλατφόρμα πλήρως αφιερωμένη στον ιατρικό τουρισμό, ο οποίος έχει καταστεί ένας ταχέως αναπτυσσόμενος τομέας. Πάροχοι ιατρικών υπηρεσιών, ξενοδοχεία και διάφοροι προορισμοί θα είναι σε θέση να εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο περίπτερο του ιατρικού τουρισμού στο Hall 3.2. Επίσης, θα λάβουν χώρα παρουσιάσεις και εργαστήρια, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μάθουν περισσότερα σχετικά με τις τελευταίες τάσεις και τις εξελίξεις στην αγορά αυτή.

Ο ιατρικός τουρισμός αναπτύσσεται με τα χρόνια, λόγω μιας σειράς παραγόντων. Κάποιοι σημειώνουν ότι οφείλεται στην καλύτερη ποιότητα ιατρικών υποδομών σε ορισμένες χώρες και λαμβάνουν μέτρα που, δεν μπορουν επίσημα να προσφερθούν στο σπίτι, όπως η θεραπεία γονιμότητας για όσους θέλουν να κάνουν παιδιά. Σύμφωνα με μια νέα έκθεση από την VISA και την Oxford Economics, ο τρέχων κύκλος εργασιών της τουριστικής ιατρικής βιομηχανίας στον κόσμο είναι περίπου 439 δισ. δολ. Κατά τη διάρκεια των επόμενων δέκα ετών ο ετήσιος ρυθμός αύξησης προβλέπεται να φτάσει έως και +25%.

Σύμφωνα με τον David Ruetz, επικεφαλής της ITB Berlin, ο ιατρικός τουρισμός προσφέρει τεράστιες προοπτικές για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία: “Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια το 3-4% του παγκόσμιου πληθυσμού θα πραγματοποιήσει ταξίδια εμπνευσμένα από προσφορές για ιατρική περίθαλψη. Η ITB Berlin έχει ως στόχο να αναδείξει αυτή την αναπτυσσόμενη αγορά και όλες τις πτυχές της και να παρέχει σε αγοραστές και παρόχους υπηρεσιών και προϊόντων μια νέα πλατφόρμα”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024