Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠρόστιμα 600.000 ευρώ σε Airbnb και HomeAway από το Δήμο Βαρκελώνης για παράνομες ενοικιάσεις
Διαμοιραζόμενη οικονομία

Πρόστιμα 600.000 ευρώ σε Airbnb και HomeAway από το Δήμο Βαρκελώνης για παράνομες ενοικιάσεις

Η Βαρκελώνη έχει επηρεαστεί δραματικά από την ανάπτυξη των ιστοσελίδων home-sharing, με τη δημοτικότητά τους να έχει προκαλέσει την έκρηξη της ιδιωτικής αγοράς ενοικίασης καταλυμάτων και πλέον οι διαμονή σε σπίτια είναι πολύ πιο δημοφιλής από εκείνη σε ξενοδοχεία. Πολλοί ντόπιοι είναι δυσαρεστημένοι με αυτό το γεγονός.

Το Δημαρχικό Συμβούλιο της Βαρκελώνης δήλωσε ότι θα επιβάλλει πρόστιμο ύψους 600.000 ευρώ στις HomeAway και Airbnb (στην κάθε μία) για την παροχή καταλυμάτων που δε διέθεταν την απαραίτητη άδεια για να φλοξενήσουν τουρίστες.

Ακόμη, ειπώθηκε σε μία από τις σχετικές ανακοινώσεις ότι η Βαρκελώνη εχει ξεκινήσει διαδικασίες, οι οποίες θα καταλήξουν σε πρόστιμα 600.000 ευρώ για την κάθε μία από τις δύο εταιρείες για την επαναλαμβανόμενη παράβαση διαφήμισης ενοικιαζόμενων τουριστικών καταλυμάτων online, χωρίς αδειοδότηση.

Ήδη από τον περασμένο Ιούνιο είχε γίνει γνωστό ότι η Βαρκελώνη θα επέβαλε το υψηλότερο δυνατό πρόστιμο σε ιστοσελίδες ενοικίασης σπιτιών, για προώθηση “παράνομη” (όπως τη χαρακτηρίζει) διαμονή. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με περιφερειακό νόμο του 2012, οποιοδήποτε διαμέρισμα που ενοικιάζεται σε επισκέπτες στην επαρχία της Καταλονίας πρέπει να είναι καταγεγραμμένο στα Τουριστικά Αρχεία της Περιφέρειας και είναι απαραίτητο να διαθέτει την ανάλογη άδεια. Στην Airbnb και την ανταγωνίστριά της, HomeAway, επέβλήθη πρόστιμο 30.000 ευρώ πέρυσι από τις Αρχές της Βαρκελώνης. Αυτήν τη φορά όμως τους επεδόθη η υψηλότερη χρηματικά ποινή.

Η Βαρκελώνη, ένας από τους καλύτερους και πιο δημοφιλείς προορσμούς για σύντομες διακοπές, έχει επηρεαστεί δραματικά από την ανάπτυξη των ιστοσελίδων home-sharing. Η δημοτικότητά τους έχει προκαλέσει την έκρηξη της ιδιωτικής αγοράς ενοικίασης καταλυμάτων και πλέον οι διαμονή σε σπίτια είναι πολύ πιο δημοφιλής από εκείνη σε ξενοδοχεία – και πολλοί ντόπιοι είναι δυσαρεστημένοι με αυτό το γεγονός.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024