Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Διαμοιραζόμενη οικονομία

Πρόστιμα 600.000 ευρώ σε Airbnb και HomeAway από το Δήμο Βαρκελώνης για παράνομες ενοικιάσεις

Θοδωρής Κουμέλης - 25 Νοέμβριος 2016, 12:02

Η Βαρκελώνη έχει επηρεαστεί δραματικά από την ανάπτυξη των ιστοσελίδων home-sharing, με τη δημοτικότητά τους να έχει προκαλέσει την έκρηξη της ιδιωτικής αγοράς ενοικίασης καταλυμάτων και πλέον οι διαμονή σε σπίτια είναι πολύ πιο δημοφιλής από εκείνη σε ξενοδοχεία. Πολλοί ντόπιοι είναι δυσαρεστημένοι με αυτό το γεγονός.


Το Δημαρχικό Συμβούλιο της Βαρκελώνης δήλωσε ότι θα επιβάλλει πρόστιμο ύψους 600.000 ευρώ στις HomeAway και Airbnb (στην κάθε μία) για την παροχή καταλυμάτων που δε διέθεταν την απαραίτητη άδεια για να φλοξενήσουν τουρίστες.

Ακόμη, ειπώθηκε σε μία από τις σχετικές ανακοινώσεις ότι η Βαρκελώνη εχει ξεκινήσει διαδικασίες, οι οποίες θα καταλήξουν σε πρόστιμα 600.000 ευρώ για την κάθε μία από τις δύο εταιρείες για την επαναλαμβανόμενη παράβαση διαφήμισης ενοικιαζόμενων τουριστικών καταλυμάτων online, χωρίς αδειοδότηση.

Ήδη από τον περασμένο Ιούνιο είχε γίνει γνωστό ότι η Βαρκελώνη θα επέβαλε το υψηλότερο δυνατό πρόστιμο σε ιστοσελίδες ενοικίασης σπιτιών, για προώθηση “παράνομη” (όπως τη χαρακτηρίζει) διαμονή. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με περιφερειακό νόμο του 2012, οποιοδήποτε διαμέρισμα που ενοικιάζεται σε επισκέπτες στην επαρχία της Καταλονίας πρέπει να είναι καταγεγραμμένο στα Τουριστικά Αρχεία της Περιφέρειας και είναι απαραίτητο να διαθέτει την ανάλογη άδεια. Στην Airbnb και την ανταγωνίστριά της, HomeAway, επέβλήθη πρόστιμο 30.000 ευρώ πέρυσι από τις Αρχές της Βαρκελώνης. Αυτήν τη φορά όμως τους επεδόθη η υψηλότερη χρηματικά ποινή.

Η Βαρκελώνη, ένας από τους καλύτερους και πιο δημοφιλείς προορσμούς για σύντομες διακοπές, έχει επηρεαστεί δραματικά από την ανάπτυξη των ιστοσελίδων home-sharing. Η δημοτικότητά τους έχει προκαλέσει την έκρηξη της ιδιωτικής αγοράς ενοικίασης καταλυμάτων και πλέον οι διαμονή σε σπίτια είναι πολύ πιο δημοφιλής από εκείνη σε ξενοδοχεία – και πολλοί ντόπιοι είναι δυσαρεστημένοι με αυτό το γεγονός.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top