Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά καταλύματα

ΣΕΤΚΕ: H κατάταξη σε κλειδιά υπονόμευε με επιπρόσθετα βάρη τη βιωσιμότητα του 70% των τουριστικών επιχειρήσεων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 01 Δεκέμβριος 2016, 12:17

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας εκφράζει την ικανοποίησή της για την προαιρετική κατάταξη των τουριστικών καταλυμάτων σε κλειδιά, 'η οποία θα αφαιρέσει σημαντικά οικονομικά και γραφειοκρατικά βάρη από τις "πλάτες" των μικρών επιχειρήσεων'.


“Μαύρη Παρασκευή” όχι για τον ελληνικό τουρισμό, αλλά για τα ταμεία των εταιρειών πιστοποίησης θεωρεί η ΣΕΤΚΕ ότι αποτελεί η προαιρετική κατάταξη των τουριστικών καταλυμάτων σε κλειδιά, που προωθείται στο νέο νομοσχέδιο “Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις”, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή και ήδη συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.

“‘Μαύρη Παρασκευή’, σίγουρα, για όλους όσοι εμπλέκονταν με τη διαδικασία της πιστοποίησης των τουριστικών καταλυμάτων, έναν μηχανισμό που κυριολεκτικά στο “πόδι” έστησε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του τουρισμού, και ο οποίος στις ‘πλάτες’ των μικρών τουριστικών επιχειρηματιών και στο όνομα της ποιότητας ‘εξυπηρετούσε’ μικροσυμφέροντα και συντηρούσε το πελατειακό κράτος.

Γιατί επί της ουσίας καμία αναβάθμιση του παρεχόμενου προϊόντος και της ποιότητας των υπηρεσιών, καμία διαφοροποίηση των προτύπων λειτουργίας των επιχειρήσεων μικρών τουριστικών καταλυμάτων δεν προωθούσε ο συγκεκριμένος μηχανισμός, ένα καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα επινόημα.

Αντίθετα, υπονόμευε, με τα επιπρόσθετα οικονομικά και γραφειοκρατικά βάρη, τη βιωσιμότητα του 70% των επιχειρήσεων του κλάδου, οι οποίες αριθμούν έως και 5 δωμάτια και εδρεύουν σε μικρές, απομακρυσμένες περιοχές της χώρας”, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας.

“Επιχειρήσεις, οι οποίες λειτουργώντας ως κινητήρια δύναμη ανάπτυξης του τουρισμού, αφού ουσιαστικά αποτελούν και τα μοναδικά καταλύματα, δεδομένου ότι σε αυτές τις περιοχές οι ξενοδοχειακές επενδύσεις θεωρούνται ασύμφορες, ενισχύουν την απασχόληση και δίνουν πνοή στην περιφερειακή οικονομία”.

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας (ΣΕΤΚΕ), εκφράζει την ικανοποίησή της για αυτήν την εξέλιξη, η οποία θα αφαιρέσει σημαντικά οικονομικά και γραφειοκρατικά βάρη από τις “πλάτες” των μικρών επιχειρήσεων, βοηθώντας τις να αναπτυχθούν και να επιβιώσουν μέσα στο δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο διαμορφώνουν η υπερφορολόγηση, η οικονομική αστάθεια, η έλλειψη ρευστότητας, η γραφειοκρατία και πολλά άλλα επιχειρηματικά εμπόδια.

Στόχος της ΣΕΤΚΕ είναι η ουσιαστική αναβάθμιση του παρεχόμενου προϊόντος των επιχειρήσεων-μελών της και κατ’επέκταση η αναβάθμιση του κλάδου των τουριστικών καταλυμάτων. “Στο πλαίσιο αυτό”, τόνιζει η συνομοσπονδία, “θα υπάρξει άμεσα διάλογος με το υπουργείο Τουρισμού, για τη σύσταση ενός νέου, σύγχρονου και ανταποκρινόμενου στις ανάγκες των επιχειρήσεων μικρών τουριστικών καταλυμάτων πλαίσιο κατηγοριοποίησης”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top