Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈνωση Ξενοδόχων Λέσβου: Αναπάντεχο δώρο στις ανταγωνίστριες χώρες η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά
Περιφέρεια

Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου: Αναπάντεχο δώρο στις ανταγωνίστριες χώρες η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου αιτείται, μεταξύ άλλων, επιστροφή στους συντελεστές ΦΠΑ του Σεπτεμβρίου 2015, ελάφρυνση ναύλων και προσέλκυση έκτακτων (Charters) και χαμηλών ναύλων (Low Cost) πτήσεων και ακτοπλοϊκή επανασύνδεση με τη Θεσσαλονίκη (που διακόπηκε το Σεπτέμβριο του 2014).

Η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, διά του προέδρου της, κ. Περικλή Αντωνίου, απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Νικόλαο Βούτση, ζητάται, μεταξύ άλλων, η τροποποίηση της Συνθήκης Προσχώρησης της στην τότε ΕΟΚ (1979), που να αναγνωρίζει το ίδιο ακριβώς Ειδικό Καθεστώς, που ισχύει και στις άλλες νησιωτικές Περιφέρειες των κρατών-μελών της Ε.Ε. (λόγος για τον οποίο π.χ. οι Κανάριοι Νήσοι έχουν μηδενικό ΦΠΑ).

Η εποστολή έχει ως εξής:

“Κύριε Πρόεδρε,

Αναπάντεχο δώρο στις ανταγωνίστριές μας χώρες και τους πολυεθνικούς τους ομίλους η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στην περιφέρειά μας, καθιστώντας τους ακόμα πιο ανταγωνιστικούς και εμάς μη βιώσιμους, μετακυλιόμενης της αύξησης ΦΠΑ, αλυσιδωτά και πολλαπλασιαστικά σε προϊόντα και υπηρεσίες, συρικνώνοντας ζήτηση, τζίρους, απασχόληση κ.ά., αδειάζοντας (τελικά) δημόσια και ασφαλιστικά ταμεία, που θα κληθούμε μετά να τα ξαναγεμίσουμε με νέα χαράτσια και θυσίες. Φαύλος κύκλος δηλαδή…

Επικαλούμενοι τη νησιωτικότητα / ακριτικότητα, την 7χρονη δημοσιονομική προσαρμογή, το προσφυγικό / μεταναστευτικό, τις εξ Ανατολών ανιστόρητες αναφορές, το από 4/2/2016 Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.) για την κατάσταση στα Νησιά, την Αρχή της Αναλογικότητας και Ανταποδοτικότητας, το Ειδικό Καθεστώς που ισχύει σε νησιωτικές περιφέρειες κρατών-μελών της Ε.Ε. κ.λπ., παρέχεται το δικαίωμα να ζητηθεί:
– Από μας μεν η εφαρμογή εκτακτων μέτρων για την έκτακτη κατάσταση που βιώνουμε.
– Από τη χώρα μας δε, έστω και καθυστερημένα, η τροποποίηση της Συνθήκης Προσχώρησης της στην τότε ΕΟΚ (1979), που να αναγνωρίζει το ίδιο ακριβώς Ειδικό Καθεστώς, που ισχύει και στις άλλες νησιωτικές Περιφέρειες των κρατών-μελών της Ε.Ε. (λόγος για τον οποίο π.χ. οι Κανάριοι Νήσοι έχουν μηδενικό ΦΠΑ).

Επανερχόμενοι στην 1η παράγραφο και υπενθυμίζοντας φράση Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ιδιαίτερα επίκαιρη σήμερα, ότι “οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους και αδειάζουν τα ταμεία”, ζητούμε για την περιφέρειά μας:

  • Επιστροφή στους συντελεστές ΦΠΑ του Σεπτεμβρίου 2015.
  • Διαχείριση της εικόνας μας, με αποσυμφόρηση του προσφυγικού / μεταναστευτικού και αναλογικό επιμερισμό του σε όλη τη Χώρα.
  • Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και ειδική μεταχείριση της νησιωτικής, ακριτικής περιφέρειάς μας στα πλαίσια του από 4/2/2016 Ψηφίσματος του Ε.Κ. και του υπό τροποποίηση καθεστώτος της Συνθήκης Προσχώρησής μας.
  • Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και των πάσης φύσεως επαχθών χαρατσιών.
  • Ουσιαστική μείωση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, προστίμων και λοιπών επιβαρύνσεων  Νομικών και Φυσικών Προσώπων, με αντιστοίχισή τους προς την πλουτοδοτική φέρουσα ικανότητά τους. Όχι καταβολή εισφορών, προστίμων, συγγενικών δικαιωμάτων, λοιπών επιβαρύνσεων κ.λπ., ανεξάρτητα τζίρων / εισοδημάτων τους.
  • Ελάφρυνση ναύλων και προσέλκυση – αμφότερα με έξυπνα κίνητρα, ανάλογα ανταγωνιστριών μας χωρών – έκτακτων (Charters) και χαμηλών ναύλων (Low Cost) πτήσεων.
  • Πάγωμα χρεωλυσίων δανείων και αναστολή πλειστηριασμών μέχρι και τα τέλη του 2018.
    Ακτοπλοϊκή επανασύνδεση με τη Θεσσαλονίκη (διακόπηκε Σεπτέμβριο του 2014).
  • Μεταφορά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από τη Δεύτερη Ζώνη Περιφερειών που είναι σήμερα (μαζί με Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Πελοπόννησο) στην Πρώτη Ζώνη του νέου ΕΣΠΑ.

Κύριε Πρόεδρε,

Προσβλέπουμε στην προσωπική σας παρέμβαση, προκειμένου να εξασφαλιστεί προοπτική εξόδου μας από την ύφεση και τα εκρηκτικά αδιέξοδα, που οφείλονται και σε χρονίζοντα, προ Κρίσης, προβλήματα, πρακτικές και συμπεριφορές μας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024