Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κρουαζιέρα

P&O and Cunard 'αλλάζουν πλεύση' από την Τουρκία προς Ελλάδα και Αλβανία το 2017

Θοδωρής Κουμέλης - 07 Δεκέμβριος 2016, 10:25

Τα κρουαζιερόπλοια των εταιρειών P&O Cruises και Cunard της Carnival UK σταματούν τις προσεγγίσεις στα τουρκικά λιμάνια για όλο το 2017. Κερδισμένες η Ελλάδα και η Αλβανία (με το λιμάνι των Αγ. Σαράντα).


Όλες οι δρομολογημένες κρουαζιέρες στην Τουρκία των πλοίων της εταιρείας P&O Cruises, καθώς και της Cunard έχουν ακυρωθεί για το σύνολο του 2107. Και οι δύο εταιρείες επιβεβαίωσαν ότι τα τουρκικά λιμάνια στα οποία προσέγγιζαν έως σήμερα έχουν αντικατασταθεί με εναλλακτικές λύσεις στην Ελλάδα και την Αλβανία.

Σε κοινή δήλωση των εμπορικών σημάτων της Carnival UK, αναφέρεται: “Μετά από προσεκτική εξέταση, πήραμε την απόφαση να αφαιρέσουμε την Τουρκία από όλες τις διαδρομές κρουαζιέρας το 2017 τόσο για την Cunard όσο και για την P&O Cruises, με βάση διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων συμβουλών που παρέχονται από το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα τουρκικά λιμάνια έχουν αντικατασταθεί είτε με ελληνικά λιμάνια είτε με το λιμάνι των Αγίων Σαράντα που βρίσκεται στην Αλβανία”.

Για παράδειγμα, το λιμάνι της Εφέσου (Kusadasi) αντικαταστάθηκε με το Κατάκολο στην Πελοπόννησο, αλλά και η Ρόδος αντικαταστάθηκε με τους Αγ. Σαράντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι εταιρείες κρουαζιέρας Crystal Cruises, Disney Cruise Line και MSC Cruises διέκοψαν τα ταξίδια τους προς την Τουρκία φέτος. Αυτό συνέβη μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη στις 28 Ιουνίου 2016 στο αεροδρόμιο της πόλης με 42 νεκρούς. Κάποιες γραμμές κρουαζιέρας, όπως οι Azamara, Cunard, Seabourn, Silversea, Windstar, Star Clippers και TUI Cruises διατήρησαν άλλα τουρκικά λιμάνια στα καλοκαιρινά τους προγράμματα, ενώ άλλες others, όπως οι προαναφερόμενες Crystal, Disney και MSC Cruises αποφάσισαν να αποσυρθούν συνολικά από την Τουρκία για το 2016.


Στη φωτογραφία, το λιμάνι στο Κατάκολο Πελοποννήσου.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top