Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Σιδηρόδρομος

Τουριστικό τρένο στη διαδρομή Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία

Θοδωρής Κουμέλης - 12 Δεκέμβριος 2016, 09:27

Η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία εντάχθηκε ήδη στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) του άξονα Κατάκολο - Πύργος - Αρχαία Ολυμπία με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 'Δυτική Ελλάδα 2014-2020'.


Με αφορμή τη συνάντηση που έγινε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στην Αρχαία Ολυμπία για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ), στην οποία ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας δεν παρέστη λόγω προγραμματισμένων συναντήσεων στην Αθήνα, έκανε την παρακάτω δήλωση:“Το 2011 το οραματιστήκαμε, το 2014 το σχεδιάσαμε και σήμερα πλησιάζει η ώρα υλοποίησης. Το θέσαμε στις 14 Μάιου 2011, στον τότε Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο στη σύσκεψη που είχε γίνει με φορείς του τουρισμού στην Αρχαία Ολυμπία και αφού δε λάβαμε απάντηση από το κεντρικό κράτος, προχωρήσαμε μόνοι μας στον σχεδιασμό του το 2014.

Πλέον, εντάχθηκε ήδη στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) του άξονα Κατάκολο - Πύργος - Αρχαία Ολυμπία με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘Δυτική Ελλάδα 2014-2020’.

“Το σχεδιάσαμε αθόρυβα και τώρα έρχεται η ώρα της υλοποίησης. Η ώρα της ικανοποίησης για τις προσπάθειές μας”, σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Και ο περιφερειάρχης κατέληξε: “Η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί ένα σύμβολο για τον Παγκόσμιο Πολιτισμό και έχει ιδιαίτερη αξία για τον Τουρισμό της Περιφέρειάς μας. Το τρένο έρχεται να προσθέσει συγκριτικά πλεονεκτήματα στην περιοχή μας σε συνδυασμό, βέβαια με τα έργα αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών στο Κατάκολο και όλα όσα έχουν ενταχθεί στην ΟΧΕ”.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top