Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ easyJet έτοιμη για πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου
Αεροπορικές εταιρείες

Η easyJet έτοιμη για πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου

Η αεροπορική εταιρεία easyJet αναμένεται να ξεκινήσει απευθείας πτήσεις από τα αεροδρόμια του Luton και του Manchester της Βρετανίας. Τα δρομολόγια θα είναι πιθανότητα δύο ανά εβδομάδα, σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου.

Τεράστιες προσδοκίες για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, δημιουργεί η ένταξη του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου στους νέους προορισμούς της low cost αεροπορικής εταιρείας easyjet.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο magnesianews.gr, ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου κ. Κώστας Ευσταθίου, οι συζητήσεις με τους υπευθύνους της εταιρείας ξεκίνησαν από τον Σεπτέμβριο. Στο Βόλο βρέθηκε ο Dody Grippa, BOH compliance and support specialist της easyjet, ο οποίος μαζί με τα τεχνικά κλιμάκια επιθεώρησε τους χώρους και τις υποδομές του αεροδρομίου προκειμένου να διαπιστώσει ότι τηρούνται τα στανταρντ της easyJet σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια επιβατών και την εξυπηρέτηση των αεροσκαφών, καθώς και άλλα ζητήματα. Όπως αναφέρει ο κ. Ευσταθίου τα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και θα είναι πιθανότητα δύο ανά εβδομάδα, κατά πάσα πιθανότητα προς Λονδίνο (Gatwick) και Manchester, ενώ δεν απέκλεισε την ένταξη και άλλων δρομολογίων στο μέλλον.

Σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και άλλες εταιρείες για να ξεκινήσουν δρομολόγια από και προς Βόλο αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Η easyJet μέχρι σήμερα πραγματοποιεί πτήσεις προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κω, Ηράκλειο, Χανιά, Σαντορίνη, Καλαμάτα, Μύκονο, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Κέρκυρα.

H ιστοσελίδα Fly to Volos, κινείται στην προώθηση του Βόλου ως προορισμού για τις αεροπορικές εταιρείες και είχε διενεργήσει διαδικτυακή συλλογή υπογραφών με αίτημα προς την easyjet να εντάξει το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου και την Κεντρική Ελλάδα στα δρομολόγιά της, ενώ επίσης είχε αποστείλει και επιστολή στον νυν υπουργό εξωτερικών της Βρετανίας Boris Johnson, όταν αυτός κατείχε τη θέση του δημάρχου Λονδίνου πριν από δύο χρόνια και ο οποίος έχει δεσμούς με την περιοχή, καθώς ο πατέρας του είναι ιδιοκτήτης ξενώνα στο Χόρτο. Ο εκ των πρωτεργατών της διαδικτυακής κίνησης Fly To Volos ξενοδόχος κ. Χρήστος Μάρτζος σε δήλωσή του στο magnesianews.gr αναφέρει: “Με τον Christopher Wicks την Λήδα Φιλιπποπούλου και μερικούς ακόμη φίλους, μοιραστήκαμε ένα κοινό ‘όνειρο’. Να δούμε το αεροδρόμιο του Βόλου στον χάρτη. Το 2014 ξεκινήσαμε μια διεθνή διαδικτυακή καμπάνια για να το κατορθώσουμε με τίτλο ‘Fly to Volos’. Φυσικά, δεν είμαστε αυτοί που πραγματικά το ‘έκαναν να συμβεί’, τα εύσημα ανήκουν σε άλλους και θα πρέπει να τους αποδοθούν, αλλά αυτό που καταφέραμε ήταν εξίσου σημαντικό κατά τη γνώμη μου, καθώς συντελέσαμε στο να ευαισθητοποιηθεί το κοινό και να αυξηθεί το ενδιαφέρον των φορέων και παραγόντων. Δείξαμε πως το αεροδρόμιο δεν είναι απλά μια μακρινή και άσχετη οντότητα, αλλά είναι το αεροδρόμιο μας, η ‘πύλη’ μας από και προς το εξωτερικό και το πιο σημαντικό, είναι το δικό μας αναπτυξιακό εργαλείο και οφείλουμε να το χρησιμοποιήσουμε! Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους για μια καταπληκτική διαδικτυακή καμπάνια που τελικά κατάφερε τον κύριο στόχο της. Ήταν προνόμιο και τιμή μου που δούλεψα μαζί σας για την επίτευξη αυτού του σκοπού! Δεν καθησυχάζουμε και ούτε σταματάμε φυσικά εδώ. Το αεροδρόμιο ήταν και παραμένει υπόθεση όλων μας και οφείλουμε να συνεχίσουμε να το στηρίζουμε και να το προβάλουμε όπου κι όσο μπορούμε!”.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας αναφέρει σχετικά: “Τις τελευταίες μέρες με χαρά ακούμε τη μεγάλη πιθανότητα να προσεγγίσει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου η αεροπορική εταιρεία easyJet με απευθείας πτήσεις από τα αεροδρόμια του Luton και του Manchester της Αγγλίας. Πιστεύουμε ότι μια τέτοια εξέλιξη μόνο θετικά μπορεί να συμβάλει στο τουριστικό προϊόν της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας, αλλά και της Κεντρικής Ελλάδας γενικότερα.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, συμμετέχοντας στον υπό σύσταση Οργανισμό Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης του Αεροδρομίου της Κεντρικής Ελλάδος, σε στενή συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας, μέσω της κας Θέκλας Καμμένου, έκανε και συνεχίζει να κάνει όσο πιο επαγγελματικά μπορεί τη δουλειά της.

Πρέπει όμως επιτέλους σε αυτή την πόλη να μάθουμε να αποδίδουμε ‘τα του Καίσαρος τω Καίσαρι’. Σίγουρα η συλλογική δουλειά αποφέρει πάντα αποτελέσματα. Σίγουρα το αεροδρόμιο δεν είναι υπόθεση ενός αλλά υπόθεση όλων. Δηλώνουμε όμως κατηγορηματικά ότι στην περίπτωση της easyJet σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Δήμος Βόλου και αν όλα πάνε κατ’ ευχήν θα πρέπει να το πιστώσουμε σε αυτόν. Με την ευκαιρία θέλουμε να δηλώσουμε τις ευχαριστίες μας για την άψογη μέχρι τώρα συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου που στεγάζεται στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης και να ευχαριστήσουμε τον κ. Θάνο Θεοδώρου για την εμπιστοσύνη του.

Απο το 2013 και μετά η Ένωση υπογράφει και θα υπογράφει μόνο με ένα σύνθημα: ‘Όλοι μαζί μπορούμε'”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024