Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΠρόταση Μ. Κόνσολα για κοινή συνεδρίαση Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου & Μορφωτικών Υποθέσεων για ζητήματα τουριστικής εκπαίδευσης
Τουριστική πολιτική

Πρόταση Μ. Κόνσολα για κοινή συνεδρίαση Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου & Μορφωτικών Υποθέσεων για ζητήματα τουριστικής εκπαίδευσης

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι απουσιάζει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τουρισμό, τη στιγμή, μάλιστα, που η χώρα θα μπορούσε να αποτελεί κέντρο της τουριστικής εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Ο τομεάρχης Τουρισμού και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, με επιστολή που απέστειλε στους προέδρους των Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η οποία κοινοποιείται και στα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Τουρισμού, επαναφέρει την πρότασή του για την πραγματοποίηση κοινής συνεδρίασης των δύο Επιτροπών, με την ηγεσία των υπουργείων και τη συμμετοχή και φορέων της εκπαίδευσης και του τουρισμού, προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα της τουριστικής εκπαίδευσης.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι το ζήτημα της τουριστικής εκπαίδευσης είναι κομβικής σημασίας αφού συνδέεται με την εκπαιδευτική αλλά και την παραγωγική διαδικασία.

Τονίζει ότι απουσιάζει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τουρισμό, τη στιγμή, μάλιστα, που η χώρα θα μπορούσε να αποτελεί κέντρο της τουριστικής εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει:

Είναι θλιβερό να μη βλέπουμε τι συμβαίνει δίπλα μας στην Κύπρο, πως οι Κύπριοι έχουν καταφέρει να γίνουν κέντρο της ανώτατης εκπαίδευσης και να προσελκύσουν χιλιάδες φοιτητές, όχι μόνο από τις χώρες της Μεσογείου, αλλά και την Ευρώπη, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία τους.

Είναι καιρός να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, να ανοίξουμε ένα νέο δρόμο με την μετατροπή της Ελλάδας σε κέντρο της τουριστικής εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή.

Το παραπάνω μπορεί να πραγματοποιηθεί με την ίδρυση αγγλόφωνων αλλά και ελληνόφωνων πανεπιστημιακών τμημάτων Διοίκησης Τουρισμού, με την αναβάθμιση της ΑΣΤΕΡ και της ΑΣΤΕΚ σε εκπαιδευτικές μονάδες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης υψηλών προδιαγραφών.

Προτάσεις υπάρχουν, βούληση χρειάζεται και ανοιχτά μυαλά”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024