Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΔέκα χρόνια 'Αφρός και Φυσαλλίδες'
Εκδηλώσεις

Δέκα χρόνια 'Αφρός και Φυσαλλίδες'

Φέτος η εκδήλωση κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει με παράλληλες εκδηλώσεις (Master Classes) και θεσπίζει συμβολικά την Ημέρα Αφρωδών Οίνων, τη Sparkling Wine Day.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, έφτασε και φέτος η στιγμή για την πιο ευδαιμονική γευστική δοκιμή οίνων, αποκλειστικά αφρωδών, στην εκδήλωση “Αφρός και Φυσαλλίδες”, που θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Μάλιστα, φέτος η εκδήλωση κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει με εξαιρετικές παράλληλες εκδηλώσεις (Master Classes) και θεσπίζει συμβολικά την Ημέρα Αφρωδών Οίνων, τη Sparkling Wine Day.

Απ’όπου κι αν προέρχονται, τα αφρώδη κρασιά είναι γοητευτικά, συναρπαστικά και ελκυστικά. Η πατρίδα τους η Καµπανία έγινε πασίγνωστη χάρη σε αυτά, ωστόσο αφρώδεις οίνους παράγουν και πολλές άλλες περιοχές και χώρες. Όπως κάθε χρόνο εδώ και μία δεκαετία, στην εκδήλωση “Αφρός και Φυσαλλίδες” θα υπάρχουν προς δοκιμή πάνω από 100 αφρώδη κρασιά, όπως: Brachetto, Franciacorta, Prosecco, Moscato d’Asti, Cremants από τη Γαλλία, Cavas από την Ισπανία και, βέβαια, σαμπάνια από τη Champagne.

Στη χώρα μας αφρώδεις οίνοι παράγονται παραδοσιακά κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα (περιοχές Αμυνταίου και Ζίτσας), στην Αρκαδία και στη Ρόδο, και κρασιά από τις περιοχές αυτές θα βρίσκονται στην “Αφρός και Φυσαλλίδες”. Ωστόσο, πολλοί Έλληνες οινοποιοί σε όλη τη χώρα, που εκτιμούν ότι η τάση για τα αφρώδη κρασιά είναι ανοδική και έχουν επενδύσει σε αυτά με επιτυχία, επίσης θα βρίσκονται στη φετινή διοργάνωση.

Έτσι, η “Αφρός και Φυσαλλίδες” είναι μοναδική ευκαιρία να δοκιμαστούν τέτοια κρασιά, διαφόρων στυλ, λευκά, ερυθρωπά, κόκκινα και από εντελώς ξηρά έως πολύ γλυκά. Στην εκδήλωση θα υπάρχουν όμως και κρασιά διαφόρων τιμών, από 3.50 έως πάνω από 7.500 ευρώ, αφού ανάμεσά τους βρίσκονται σπάνιες και ακριβές ετικέτες κορυφαίων οίκων της Καμπανίας -πάγιο σημείο αναφοράς στην εν λόγω οινική κατηγορία. Όπως κάθε χρόνο, η εκδήλωση οργανώνεται  λίγο πριν από τις γιορτές (η κατεξοχήν περίοδος κατανάλωσης αφρωδών οίνων σε όλον τον κόσμο), αν και στόχος των οργανωτών ήταν και παραμένει να φέρουν τον έλληνα καταναλωτή πιο κοντά στα αφρώδη κρασιά, καθιστώντας τα ακόμα και μέρος της καθημερινότητάς του, όπως συμβαίνει σε χώρες του εξωτερικού.

Φέτος και με αφορμή τα 10 χρόνια της, η “Αφρός και Φυσαλλίδες” πλαισιώνεται από τρεις σεμιναριακού τύπου γευσιγνωσίες (masterclasses) που θα γίνουν στο ατμοσφαιρικό ιδιωτικό κελάρι παλαίωσης οίνων της Μεγάλης Βρετανίας, από τρεις κορυφαίους γευσιγνώστες: 1) Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW παρουσιάζει το θρυλικό οίκο Roederer μέσα από 8 cuvees, συµπεριλαµβανοµένων των μυθικών Cristal 2009 και 2007, 2) Ο Άρης Σκλαβενίτης, Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος 2016, “παντρεύει” εξαιρετικά αφρώδη κρασιά µε εμβληματικές γεύσεις (καπνιστό σολομό, τυρί Brillat-Savarin, αυγοτάραχο, χοιρομέρι και φουαγκρά) και 3) Ο οινοχόος της Μεγάλης Βρετανίας, Βαγγέλης Ψωφίδης, συνδυάζει γλυκές δημιουργίες του σεφ-ζαχαροπλάστη Arnaud Lehrer µε αφρώδεις οίνους απ’ όλον τον κόσμο. Κάθε εκδήλωση έχει θέσεις για μόνο 12 άτομα, με κόστος 30 ευρώ και αυστηρή σειρά προτεραιότητας με κράτησης μέσω e-mail.

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου το “παιχνίδι” της απόλαυσης των οινικών φυσαλλίδων συνεχίζεται µε τη Sparkling Wine Day. Οι φίλοι του κρασιού θα έχουν τη ευκαιρία να δοκιμάσουν αφρώδη κρασιά σε 10 από τα καλύτερα all-day spots της Αθήνας, που θα προτείνουν πέντε διαφορετικά κρασιά στο ποτήρι. Συμμετέχουν τα: 360 Cocktail Bar, Bella Vespa, Cinque Wine & Deli Bar, Divino Wine Case, Faust, Heteroclito, Kiki de Grece, Noel, Oenoscent και Wine Point.

Η είσοδος στην “Αφρός και Φυσαλλίδες” κοστίζει 8 ευρώ και περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και κατάλογο κρασιών. Η εκδήλωση οργανώνεται από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, με χορηγούς γευστικής απόλαυσης το Αλλαντοποιείο Στρεμμένου, το παραδοσιακό αυγοτάραχο Τρικαλινού, τα προϊόντα ντελικατέσεν Degustibus και τα τυριά Provence Deli. Επίσημα μεταλλικά νερά της έκθεσης είναι το τοσκανέζικο Acqua Panna και το San Pellegrino από τις Άλπεις.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024